photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκαν οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ και κόκκινα δάνεια - "Παρών" ο Μ. Κασσής

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.Από την κυβερνητική γραμμή διαφοροποιήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και ο Μιχάλης Κασσής. Και οι δύο ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Την ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας τα κόμματα της συμπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων.
Η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες ώρες μετά τη διευκρίνιση ότι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος εξαιρούνται από τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, με αρκετούς βουλευτές της συμπολίτευσης να εξαπολύουν επίθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας την Πέμπτη. «Είναι απαράδεκτα και αδιανόητα τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις, διότι εκθέτουν κατ' αρχήν τον πρωθυπουργό, πλήττουν την κυβέρνηση και υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται για εθνική ανάταση» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης στην ομιλία του.
Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Χαρδούβελη να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. «Ο κ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είναι εδώ, να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, ποιος τον παραπλάνησε και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε.
Ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για το αλαλούμ που έχει προκληθεί επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Απόστολο Κακλαμάνη να διαμηνύει ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία και τον Μιχάλη Κασσή να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος. «Δεν ζητώ παραιτήσεις, ζητώ ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να αποδώσουν ευθύνες» είπε στο Mega η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης
Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Τη θέση του στο Κοινοβούλιο αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
Ο κ. Ψυχάρης υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης αναφέρει: «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα. Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».
Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό»
Epirusena

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου