photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Την είδε μόνο ο Υπουργός! Με… δύο εργάτες η πρόοδος των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

ERGA L1Ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, είναι μάλλον ο μοναδικός Έλληνας που βλέπει πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!
Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα όλα είναι παγωμένα. Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Και μπορεί η υποκατάσταση της αναδόχου εταιρίας να έγινε από τον Ιούλιο μπροστά στον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτη κι να αναλάβει το κόστος αυτής της ενέργειας, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Οι μοναδικοί άνθρωποι που υπάρχουν στο εργοτάξιο είναι δύο φύλακες. Κι αυτοί απλήρωτοι! Ουδείς άλλος.

Η παρουσία τους μάλλον απαραίτητη, καθώς υπάρχουν ακόμη μηχανήματα σε κατάσταση μόνιμης αδράνειας!
Τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των έργων της τρίτης φάσης του λιμανιού είναι ασφυκτικά....
ERGA L2Παρόλα αυτά είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα έργα από το νέο ανάδοχο που έχει αναλάβει την αποπεράτωση των έργων. Τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την επανέναρξη στα μέσα Οκτωβρίου.
Ως τότε θα μένει η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, κατά την επίσκεψή του την προηγούμενη Παρασκευή, περί προόδου και εξέλιξης.
Την παραθέτουμε από την επίσημη απομαγνητοφώνηση που έκανε το ίδιο το Υπουργείο:
«Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας υπάρχει πρόοδος, όπως επίσης υπάρχει πρόοδος στο κομμάτι της Αμβρακίας Οδού. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία περί δημοσίων έργων, αναγκάσαμε τον εργολάβο, τον κατασκευαστή, να προβεί σε μια σειρά από ενέργειες, έτσι ώστε το έργο να προχωρήσει. Το έργο προχωράει. Έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως έχουν και όλα τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από το κεντρικό Υπουργείο και βέβαια η Περιφέρεια θα πάρει το νέο πρόγραμμα».
Την καλύτερη απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού την δίνουν οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα στο λιμάνι.
ERGA L3
ERGA L4



ERGA L5epiruspost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου