photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα κοντά στην Κέρκυρα

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα κοντά στην ΚέρκυραΣτο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε τα ξημερώματα της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του.
Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ στο λιμάνι της Κέρκυρας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του, οι οποίοι θα μεταβούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανγκόνα, θα παραμείνει στο λιμάνι της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση και αφού δοθεί σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.
Επίσης, δύτες αναμένεται να καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς του, ενώ αυτή την ώρα γίνεται απάντληση των υδάτων με αντλίες.
Σημειώνεται ότι το «europalink» μετέφερε 692 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 306 ΙΧ αυτοκίνητα.
epirusepress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου