Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οριστικά ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία


Οριστικά για τις 11 Σεπτεμβρίου πάει η έναρξη του σχολικού έτους. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τις μεταθέσεις και τα κενά των εκπαιδευτικών.
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδος επανήλθε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δήλωσε στο ραδιόφωνο του Βήματος:
«Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα περσινά. Όταν παρέλαβα την περασμένη Τρίτη, το πρώτο θέμα που μου είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά τη διαθεσιμότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα της καθυστέρησης έναν μήνα και πλέον της διενέργειας των μεταθέσεων, άρα πάει όλη η διαδικασία πίσω. Όταν καταφέρουμε να την τελειώσουμε και φτάσουμε στις αναπληρώσεις των κενών θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και υπερβολικά μεγαλύτερο αριθμό φέτος συνταξιοδοτήσεων».
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας γενικότερα ότι «η σελίδα θα γυρίσει αλλά όχι μέσα από παροχές χρημάτων που δεν υπάρχουν» και σημείωσε: «Δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά. Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει».
epirusonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου