photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Λύση για να μην γίνει νέα χωματερή στα Μάρμαρα

Θα γίνεται διαλογή στο εργοτάξιο ώστε να στέλνονται στο λατομείο μόνο τα ογκώδη αντικείμενα όπως έχει συμφωνηθεί
Σε συνάντηση με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μαρμάρων και με εκπροσώπους των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να λυθεί σήμερα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την Παρασκευή με την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο Ιωαννιτών στο νταμάρι που βρίσκεται στην περιοχή της Ολυμπιάδας.
Η αντίδραση των κατοίκων στη θέα όχι μόνο ογκωδών αντικειμένων αλλά και νάυλον τσαντών που περιείχαν οικιακά απορρίμματα ήταν έντονη και ζητήθηκε η άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αποδέχθηκε τη θετική γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτζίδης η απόφαση της Τοπικής Κοινότητας προβλέπει την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων, μπάζων και κλαδεμάτων, ωστόσο το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη διαλογή.
Αυτή πλέον θα γίνεται στο...
εργοτάξιο όπου θα μεταφέρονται οι κάδοι έτσι ώστε να διαχωρίζονται τα απορρίμματα σε εκείνα που μπορούν να μεταφερθούν και να απορριφθούν στο λατομείο και σε εκείνα που πρέπει να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ.
Ο κ. Κατηρτζίδης τόνισε πως το πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί καν εάν είχε ολοκληρωθεί η προμήθεια του θρυματιστή των ογκωδών αντικειμένων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού.
Σύμφωνα με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις στη διαδικασία η προμήθεια του θρυματιστή θα έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διμήνου.
Μία προσωρινή λύση που εξετάζει ο Δήμος Ιωαννιτών είναι και η προγραμματική σύμβαση με ιδιώτη που διαθέτει θρυματιστή, ώστε να αντιμετωπιστεί για τις επόμενες εβδομάδες το πρόβλημα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου