photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έκρυβαν τους μετανάστες μέσα στα φορτηγά


Ένα μεγάλο οργανωμένο κύκλωμα που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών  του Τμήματος Αλλοδαπών  και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν την Τρίτη αργά το βράδυ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 37 και 45 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που προωθούσε πενήντα έξι (56) μη νόμιμους μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε φορτηγά, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.
Από τους διακινούμενους (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), σαράντα επτά (47) είναι υπήκοοι Συρίας, (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, (3) υπήκοοι Ιράκ και (4) υπήκοοι Σομαλίας.
Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, αστυνομικοί  εντόπισαν στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, δύο (2) νταλίκες, στις οποίες, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν κρυμμένους συνολικά πενήντα έξι (56) αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι...
οι καρότσες των οχημάτων έφεραν σφραγίδες τελωνείου, τα σύρματα των οποίων ήταν παραβιασμένα και επιμελώς επανασυνδεμένα, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές ενώ τα φορτηγά μετέφεραν παλέτες και υφάσματα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές λίγο νωρίτερα στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, με τελικό προορισμό την Ιταλία ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά ως αμοιβές στους διακινητές.
Συνολικά κατασχέθηκαν, δύο φορτηγά (νταλίκες) που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των (1200) ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων.
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου