Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Δικαστήριο διέγραψε το 90% του χρέους εκπαιδευτικού

Γυναίκα εκπαιδευτικός, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο  της  Άρτας με το Νόμο Κατσέλη και διαγράφτηκε το 90,45%  του χρέους της.
Από 90.753,10 θα πληρώσει 8.640 ευρώ όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο σύμφωνα με το οποίο, το Ειρηνοδικείο Άρτας με απόφασή του δικαίωσε πλήρως γυναίκα εκπαιδευτικό μητέρα τεσσάρων ανηλίκων η οποία  αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς  τα τρία τελευταία χρόνια είδε να συρρικνώνεται  ο μηνιαίος μισθός της κατά 600 ευρώ.
Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο Άρτας διέγραψε 82.113,10 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες  οφειλές προέρχονταν από καταναλωτικά  δάνεια και κάρτες.
Το Δικαστήριο  έκρινε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός με το εισόδημα  που της έχει απομείνει  και ως μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών δεν μπορεί να καταβάλλει παραπάνω  από 180  ευρώ  τον μήνα προς τους πιστωτές. Όρισε δε την καταβολή του ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών .Επίσης το...
Δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση το αυτοκίνητο της αιτούσας.
Έπειτα από  και από αυτήν την δικαίωση το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, «καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Νόμου (3869 /2010) , αλλά και να εμπιστευτούν την  Ελληνική δικαιοσύνη, που στέκεται και συμπαραστέκεται στους χρεωμένους με δάνεια καταναλωτές με τις τόσο ανακουφιστικές της αποφάσεις,  αλλά και για συμβουλές και καθοδήγηση να απευθύνονται μόνο στους φορείς που  από την νομοθεσία έχουν προβλεφθεί».
epirusepress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου