photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ


Η δεύτερη προγραμματισμένη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της ΔΩΔΩΝΗ για τα οφειλώμενα ήταν για τις 11 π.μ. Νωρίτερα όμως οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ που τους έδωσε αόριστες υποσχέσεις περί προκαταβολών και τμηματικής καταβολής των οφειλόμενων.
Στις 11 η ώρα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται μπροστά από την ΔΩΔΩΝΗ αλλά συνάντησε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μέσα στο χώρο του εργοστασίου είχαν ταμπουρωθεί 3 διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατέψουν την ιδιωτική επιχείρηση από τους κακούς διαδηλωτές. Μετά τις πρώτες διαμαρτυρίες ο γνωστός και μη εξαιρετέος...
κ. Βιτάλης κατέβηκε και κρύφτηκε στο φυλάκιο της εισόδου και από εκεί εξείγγηλε για μια ακόμη φορά τις γνωστές αερολογίες του που ακούμε τους τελευταίους μήνες.
Τα πνεύματα, όπως ήταν αναμενόμενο, οξύνθηκαν και αποχώρησε άρον άρον προστατευόμενος από τα ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Το όλο σκηνικό εξαγρίωσε τους διαδηλωτές και με μια κίνηση απελπισίας έσπασαν την πόρτα της εισόδου, όρμισαν πάνω στους πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι δεν έχασαν χρόνο και έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών με αποτέλεσμα ένας κτηνοτρόφος να πέσει λυπόθημος και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.
Οι διαδηλωτές απάντησαν και αυτοί με πέτρες, ξύλα, κάδους σκουπιδιών και γενικώς ό,τι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν την είσοδο.
Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως με τον ερχομό της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή η οποία βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο και ήρθε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κτηνοτρόφων. Η κ. Μακρή ζήτησε να συναντηθεί με την διοίκηση αλλά εκδιώχθηκε κακήν κακός και μη παίρνοντας καμία απάντηση κατέβηκε στον χώρο της διαδήλωσης και απευθυνόμενη προς τους διαδηλωτές τους είπε ότι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα και ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι με το μέρος τους.
Οι κτηνοτρόφοι μετά από μια μικρή σύσκεψη αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στις 31 Ιουλίου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, στον οποίο δεν επετράπη ούτε καν να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου