Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Αναλυτικά κατά χωριό οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας…

Αναλυτικά κατά χωριό οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας…

    Βγήκε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ζίτσας στα χωριά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές. Επίσης τη γιορτή κρασιού, τη γιορτή αγρότισσας κλπ.
    Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα κατά ημερομηνία και χωριό: …


Κάντε κλικ εδώ

Ορισμένες από τις θεατρικές παραστάσεις:
Η Αρκούδα και Η Πρόταση γάμου του Άντον Τσέχωφ
ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ, 13/7/2013 στις 21:00
ΡΟΔΟΤΟΠΙ, 19/7/2013 στις 21:00
ΚΟΥΡΕΝΤΑ, 20/7/2013 στις 21:00
ΒΡΥΣΟΥΛΑ, 16/8/2013 στις 21:00
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, 18/8/2013 στις 21:00
ΚΑΡΙΤΣΑ, 19/8/2013 στις 21:00

Η θεατρική ομάδα Περίπλους συναντά την κωμωδία και παρουσιάζει δύο μονόπρακτα, τα οποία υπόσχονται πολύ γέλιο.
Η Αρκούδα και Η Πρόταση γάμου είναι δύο αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, γραμμένα από τον δεξιοτέχνη της γραφής Άντον Τσέχωφ, στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για δύο κωμωδίες, οι οποίες πραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και αποτυπώνουν εύστοχα τη διαχρονικότητα της κοινωνικής πραγματικότητας. Τα έργα διακρίνονται για την σπάνια τεχνική τους, τις απρόσμενες ανατροπές, το υψηλό χιούμορ και τη λεπτή αισθητική.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή – Σκηνοθεσία : Νίκος Σφαιρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια : Σοφία Θεοδωράκη
Μουσική επιμέλεια : Τάσος Μακρογιαννόπουλος
Χορογραφία : Χριστίνα Γκάσιου
Φωτογραφίες - Αφίσα : Σταύρος Παπανικολάου
Παίζουν οι ηθοποιοί : Πάνος Νάκος, Ξανθή Γεωργίου, Άλκης Διαμαντής
Η θεατρική ομάδα Επι Σκηνής
Η θεατρική ομάδα Επι Σκηνής του Δήμου Ζίτσας παρουσιάζει το αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου...Το Σκλαβί
Μια παράξενη ιστορία...ένα λαικό παραμύθι που μας ματεφέρει σε άλλες εποχές και κόσμους. Ένα έργο που κερδίζει το βραβείο Καρόλου Κουν.
΄Ενα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρεί στα πέρατα του κόσμου. Στο μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιός του βασιλιά, παιδί της σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το σκλάβι που ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως την αγάπησε.
Χώρες μακρινές ατμόσφαιρα ονείρου και παραμυθιού...Μια ευκαιρία επιστροφής στη χαμένη αθωότητα για τους ενήλικους θεατές και ένα μοναδικό ταξίδι για τους μικρότερους φίλους...
ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ "ΚΑΣΤΡΙ" ΜΕΓ. ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ, 17/7/2013 στις 21:00
ΓΡΑΜΜΕΝΟ, 26/8/2013 στις 21:00
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
Φωτογραφίες: Στέλιος Χουστουλάκης
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη

Η υπόθεση του έργου:
Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, "Το αμάρτημα της μητρός μου", είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο διεισδύοντας βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Ο Βιζυηνός, ένας από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες λογοτέχνες, αφηγείται την ιστορία με αμεσότητα, σε ένα κείμενο που προκαλεί συγκίνηση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, από τα πιο αξιόλογα της λογοτεχνίας μας. Με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της, η οποία τελικά πεθαίνει. Κάτω από το ίδιο ψυχολογικό πρίσμα παρουσιάζονται και πράξεις της ίδιας, όπως η υιοθεσία δυο κοριτσιών μετά τον θάνατο της κόρης της. Πράξεις με υπαρξιακό νόημα καθώς υπαγορεύονται από τις ενοχές της από το “αμάρτημα” που άθελά της διέπραξε στο παρελθόν.
«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, 13/8/2013 στις 21:00
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 31/8/2013 στις 21:00

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Σαμψών Φύτρος
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια:
Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Σαμψών Φύτρος

Παίζουν:
Λίζα: Μαρία Κατσουλίδη
Καίτη: Αθηνά Τσικνιά
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Χρύσα Σπηλιώτη παρακολουθεί και καταγράφει στο έργο της αντιπροσωπευτικές σκηνές της ζωής δύο γυναικών από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια έως τα γηρατειά. Μέσα από μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά αποτυπώνει ουσιαστικά το ψυχογράφημα των δύο αυτών γυναικών στη συνεχή τους προσπάθεια για αποδοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό τους, τις καταβολές τους αλλά και τις ματαιώσεις της ενήλικης ζωής. Βασικός πρωταγωνιστής του έργου αναδεικνύεται τελικά ο χρόνος με τον οποίο η αναμέτρηση των ηρωίδων είναι συνεχής. Όλο το έργο διαποτίζεται από ένα εξαιρετικό χιούμορ. Γι’ αυτό και οι σκηνές του είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Σκηνές γυναικείες, ανάλαφρες ή συγκινητικές, τρυφερές, δύσκολες, πάντως αληθινές και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες.
zitsagate

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου