Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εισαγγελέας στο Δήμο Ζίτσας για την παραβίαση των πληροφορικών συστημάτων…

Όλες οι λεπτομέρειες. Πολλά τα ερωτήματα. Στη δικαιοσύνη το θέμα. 
    Τρεις (3) φορές και όχι μία παραβιάστηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου Ζίτσας μέσα σε ένα μήνα. Η παραβίαση διαπιστώθηκε για πρώτη φορά την Δευτέρα 15/4/2013 και ακολούθως διαπιστώθηκαν άλλες δύο στις 29/4/2013 και στις 12/5/2013 !!!
    Μάλιστα ο άγνωστος δράστης(ες) κατάφερε να μπει στα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου Ζίτσας μέσω του διαδικτύου (internet) με πύλη συγκεκριμένους υπολογιστές του Δήμου και η υπηρεσία δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που υπήρχαν στους υπολογιστές του δημαρχείου!!!!
    Στο “κάδρο” μπαίνουν και οι εργαζόμενοι αφού...
όπως είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Βούλα Αλεξούδη – Γκαβρέση, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση η παραβίαση να έγινε και από εργαζόμενο του Δήμου, έδωσε την απάντηση ότι δεν μπορεί να βεβαιώσει πως αποκλείεται οποιοσδήποτε!!!
    Το όλο θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή, όπου ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης ενημέρωσε για την παραβίαση των πληροφοριακών συστημάτων και ακολούθως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Βλέτσας ζήτησε να προσέλθει η Αντιδήμαρχος στην οποία υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων χαρακτηρίζοντας σοβαρότατο το ζήτημα. 
    Όπως διαβεβαίωσε η κ. Γκαβρέση έγινε έλεγχος και δεν διαπιστώθηκε αλλοίωση στα τηρούμενα αρχεία ταμείου, δημοτολογίου κλπ κάτι που όλοι εύχονται.
    Από το σχετικό (συνοπτικό) πρακτικό προκύπτουν ορισμένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον κ. Βλέτσα, ενώ αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα το θέμα πλέον να καλείται να διαλευκάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.




zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου