Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ερώτηση-ράπισμα στη Βουλή για τη φύλαξη των συνόρων και τις δολοφονίες Ελλήνων Πολιτών, αποκαλύπτει την αδιαφορία του Υπουργείου Αμύνης που βάσει σχεδίου "κουρεύει" τις δομές ασφαλείας της χώρας.

Θέμα: "To κράτος ως «συνένοχος» του Αλβανού δολοφόνου στα Γιάννενα, λόγω της χρόνιας εγκληματικής αμέλειας και παραλείψεων των αρμοδίων"

ΕΡΩΤΗΣΗ
Α.Π. 11430/5-6-2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ

Στις 24 Ιανουαρίου 2013 κατέθεσα την με ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6240/24-1-2013 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τους Υπουργούς: Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλο, Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, Επικρατείας κ. Σταμάτη & Περιβάλλοντος κ. Λιβιεράτο.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ όμως ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ η απάντηση του Υπουργείου ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ και μάλιστα του Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Ειδικά ΕΣΑΣ γιατί γνωρίζω την πορεία σας στην Κεντροδεξιά παράταξη και την αυξημένη ευαισθησία σου στα Εθνικά Θέματα και στα θέματα Ασφάλειας των Ελλήνων Πολιτών.
Η αφορμή για τη κατάθεση της εν λόγω ερώτησης ήταν μια επίσκεψη στους ακριτικούς νομούς των περιφερειών Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, όπου με συγκλόνισαν οι καταγγελίες κατοίκων για την λεηλασία που καθημερινά συντελείται και η οργανωμένη πολιτεία, παράλυτη και παραδομένη στην «Αλβανική μαφία», παρακολουθεί αμήχανη.
Οι κάτοικοι ανέφεραν αδιαφορία από πλευράς κράτους. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι τα σύνορα της χώρας με την Αλβανία -χώρα μη μέλος της ΕΕ και «βασίλειο» της ανομίας- είναι διάτρητα, κυριολεκτικά «ξέφραγο αμπέλι».
Κατέθεσα τότε αμέσως την ερώτηση στη Βουλή . κι αν είχατε λάβει έστω και τα μισά μέτρα που ΣΑΣ πρότεινα τότε, το έγκλημα του ηλικιωμένου ζευγαριού είμαι πεπεισμένος πως πολύ δύσκολα θα είχε γίνει.
Δυστυχώς κ. Υπουργας με απογοητεύσατε!
Σας έγραφα τότε χαρακτηριστικά: "Σας παραθέτω λοιπόν, τι συμβαίνει καθημερινά στα Βουνά κυρίως της Ηπείρου από τους Αλβανούς κακοποιούς, που πλέον βρήκαν νέα προσοδοφόρα επιχειρηματική ενασχόληση με την καταστροφή της Ελληνικής υπαίθρου.
Είναι οι ίδιοι οι οποίοι αφού πρώτα εκφόβησαν και έδιωξαν τους ντόπιους τα προηγούμενα χρόνια με αλλεπάλληλες κλοπές, δολοφονίες και πλιάτσικο.»
Σας παρέθετα μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» της 17.1.2013!
Επειδή όμως επιβεβαιώνεται πως «το αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει»,
ΣΑΣ υπέβαλα και συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να μπει φρένο στις ορέξεις των Αλβανών λήσταρχων που κάνουν επιδρομές στις παραμεθόριες περιοχές.
Συγκεκριμένα ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ:
«Περαιτέρω όμως χρειάζεται να δοθεί λύση οριστική και αποτελεσματική. Ο νόμος και η τάξη δε μπορούν να επιβληθούν από τα Δασαρχεία που ούτως ή άλλως μάλλον άλλη δουλειά κάνουν. Ήρθε η ώρα των λύσεων. Η Κοινωνία δεν αντέχει άλλο τόση αδιαφορία. Βγάλτε τις κουκούλες των Μαφιόζων που λεηλατούν τα Δάση και τα Όρη της Πατρίδας μας ΤΩΡΑ.
Η λύση δεν έγκειται ούτε στη ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει διαφορετικό έργο να επιτελέσει εντός των πόλεων και των αστικών περιοχών εν γένει.
Η λύση για τη χώρα μας με δεδομένες της ανάγκες της ιδίως σήμερα είναι η δημιουργία Σώματος Δασοφυλακής εντός του Ελληνικού Στρατού, το οποίο θα προστατεύει χειμώνα-καλοκαίρι τα βουνά και την ύπαιθρο όλης της χώρας.  Είναι γνωστό άλλωστε το τεράστιο μέγεθος της επιτυχίας του μέτρου των ΣΤΕΚ (Σημεία Τεχνικού Ελέγχου Κυκλοφορίας) όπου κι αν αυτά έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με άμεση κάθετη μείωση των εμπρησμών κατά το θέρος.
Με τη δημιουργία του Σώματος Δασοφυλακής του Ε.Σ. είναι βέβαιη η μείωση τόσο των εμπρησμών όσο και της εγκληματικότητας στην ύπαιθρο, αλλά ακόμη περισσότερο θα εδραιώσει κλίμα ασφάλειας και τάξης μεταξύ των κατοίκων των περιοχών αυτών που περνούν δύσκολα  καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Περαιτέρω θα δώσει κίνητρο και στους νέους που σκέπτονται τη μετεγκατάσταση τους από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο αφού η Ασφάλεια είναι βασικό αγαθό για κάθε άνθρωπο.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η Ελληνική ύπαιθρος δεν εγκαταλείφθηκε τυχαία. Πρώτη από όλους την εγκατέλειψε η συντεταγμένη Πολιτεία.
Γι αυτό  λοιπόν με συγχρηματοδότηση Ελλάδος - ΕΕ πρέπει εσείς ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ να φροντίσετε για να δημιουργήσετε τις υποδομές, για να λειτουργήσει πιλοτικά εντός του 2013 στην Ήπειρο αρχικά και κατόπιν στην υπόλοιπη Ελλάδα, το Σώμα Δασοφυλακής του Ε.Σ.
Ο Ελληνικός Στρατός έχει το προσωπικό, τις δομές αλλά και την εμπειρία για να επιτελέσει να συγκεκριμένα καθήκοντα. Τα στρατόπεδα είναι εκεί, οι αξιωματικοί και τα στελέχη επίσης. Είναι άλλωστε λογικό και χρήσιμο οι στρατεύσιμοι, τους τελευταίους μήνες της θητείας τους που ούτως ή άλλως παίρνουν μετάθεση στο νομό της καταγωγής τους, να τοποθετούνται στο Σώμα Δασοφυλακής του Νομού τους (πλην στρατευσίμων Αττικής).
Με την έννοια αυτή ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος επιχειρησιακά με μικρές σχετικά ρυθμίσεις να ξεκινήσει να προσφέρει αυτό το πραγματικά ουσιαστικό έργο για την Πατρίδα και τους Έλληνες της υπαίθρου που εκτός από την ανέχεια πλήττονται εδώ και χρόνια από τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας των αλλοδαπών.
Τέλος αφού φτιαχτεί η περιγραφόμενη δομή πηγαίνετε κι ένα βήμα παρακάτω. Επιτέλους δώστε νόημα στον εθελοντισμό με τη δυνατότητα εγγραφής εθελοντών στο Σώμα Δασοφυλακής με ανθρώπους που θέλουν και πληρούν τα προσόντα να προσφέρουν αφιλοκερδώς στην κοινωνία. Δείτε τι κάνουν άλλες Δημοκρατικές χώρες.
Επειδή είναι κυριολεκτικά να τρελαίνεσαι όταν το 2007 μετά την ανείπωτη καταστροφή με τους δεκάδες νεκρούς και το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού που πολλαπλώς είχε τότε αποκαλυφθεί από τους αρμοδίους, ότι η συντεταγμένη πολιτεία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει πράξει για την ασφάλεια των Ελληνικών Δασών;
Αυτά ΣΑΣ έλεγα κ. Υπουργέ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ πριν 5 ολόκληρους μήνες επισήμως εντός του Κοινοβουλίου, αλλά δυστυχώς όχι μόνο απαντήσατε με ασάφειες και γενικότητες, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ και ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό προς το συμφέρον και την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών.
Τώρα σκεφτείτε εσείς ποιος είναι συνυπεύθυνος για τη δολοφονία των δυο δύστυχων συμπολιτών μας, του ζευγαριού που έζησε στην επαρχία, δούλεψε σκληρά μια ζωή, ανάστησε τα παιδιά του και βρήκε φρικτό θάνατο πάνω στο κρεβάτι του, μέσα στο σπίτι του από το λάθρο-εισελθόντα στη χώρα μας Αλβανό κακοποιό, απλά για να τους κλέψει ένα παλιό αγροτικό φορτηγάκι.

Επειδή κ. Υπουργέ : «Βούληση χρειάζεται και Θάρρος!»


Επειδή η απάντηση σας στην προηγούμενη ερώτηση μου ότι δηλαδή ο Στρατός συνδράμει την ΕΛ.ΑΣ στη φύλαξη των συνόρων ήταν σαφώς ανειλικρινής, επιφανειακή και στην πράξη αναποτελεσματική εκ του αποτελέσματος της δολοφονίας των συμπολιτών μας.


Επειδή τα σύνορα της Ελλάδας συνεχίζουν να είναι ξέφραγο αμπέλι και αποτελεί την «χαρά των Αλβανών κακοποιών».


Επειδή ακόμη και σήμερα όποιος θέλει, μπαίνει από όπου θέλει εντός της χώρας!


Επειδή από την αδιαφορία σας στην φύλαξη των συνόρων της χώρας, η ύπαρξη διαβατηρίου ή άλλων νόμιμων εγγράφων για την είσοδο στη χώρα μας είναι πλέον παντελώς άχρηστα.


Επειδή η Αστυνομία ιδρύθηκε σε όλες τις χώρες για να προστατεύει αστικές περιοχές και εκ της εμπειρίας και κόστους σε ανθρώπινες ζωές Ελλήνων απέτυχε στη φύλαξη της Υπαίθρου. Όσοι φυσικά ομιλούν Ελληνικά το γνωρίζουν ακόμη και από την ετυμολογία της λέξης Αστυνομία.


Επειδή ΜΟΝΟ ο Ελληνικός Στρατός έχει τις απαραίτητες δομές και την εμπιστοσύνη του Λαού για τη φύλαξη των συνόρων και της Υπαίθρου.


Επειδή καθημερινά οι Έλληνες πολίτες της Υπαίθρου δολοφονούνται και κακοποιούνται από λαθραίως εισελθόντες και παρανόμως διαβιούντες αλλοδαπούς.


Επειδή παρά την επιθυμία των ανθρώπων να επιστρέψουν στην Ύπαιθρο λόγω της κρίσης, τελικά γίνεται το τελείως αντίθετο λόγω της εγκατάλειψης της Υπαίθρου από την Πολιτεία.


Επειδή όλες οι ανεπτυγμένες Δημοκρατικά χώρες έχουν άλλες δομές Ασφάλειας για την Αστυνόμευση των Πόλεων και διαφορετικές για τη φύλαξη των συνόρων και της υπαίθρου (άλλη εκπαίδευση και άλλος οπλισμός).


Επειδή πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους: δεν μπορεί ένας εκπαιδευμένος Bobby (Αστυνομικός του Λονδίνου) που πρέπει να προστατεύει και να εξυπηρετεί τους πολίτες και τους τουρίστες του Λονδίνου, να έχει τα ίδια προσόντα με τους «κομμάντος» των συνόρων που πρέπει να έχουν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση και χαρακτήρα. Στην Ελλάδα οι πάντες δυστυχώς κάνουν τα πάντα!


Επειδή η χώρα μας δεν έχει το κατάλληλα εκπαιδευμένο Σώμα Ασφαλείας -ανεξάρτητο από την Αστυνομία- που θα φυλά την Ύπαιθρο και τα Σύνορα.


Επειδή ο Αλβανός Μακελάρης-Δολοφόνος Άοπλων Ελλήνων Πολιτών έκανε «βόλτες» επί ώρες από τα σύνορα μέχρι την πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων.


Επειδή οι πολίτες της Υπαίθρου συνεχώς καταγγέλλουν ότι θα «πάρουν» το νόμο στα χέρια τους.


Επειδή οι πολίτες της Υπαίθρου στερούνται σοβαρών Θεσμών Ασφαλείας λόγω των ιδεολογικών ιδεοληψιών «συγκεκριμένων πολιτικών χώρων»


Επειδή τα «άκρα» διαγκωνίζονται σε λαϊκισμό και αλληλοταϊζονται δημοσκοπικά εις βάρος των Ελλήνων.


Επειδή ο Εκφασισμός της Κοινωνίας δεν ανατρέπεται με «ρατσιστικούς νόμους», ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ με την εξάλειψη των αιτίων που τον προκαλούν.


Επειδή οι προηγούμενες απαντήσεις σας στις προειδοποιήσεις μου ήταν ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΕΣ και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ



Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Τι θα πράξετε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική ουσιαστική φύλαξη των συνόρων της χώρας μας;

2. Έχετε απεμπολήσει ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το σκοπό ύπαρξης σας που είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών από ξένους εισβολείς;
3. Θεωρείτε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας πως τα σύνορα της χώρας μας είναι ασφαλή;  
4. Θα ιδρύσετε Σώμα Ασφαλείας Υπαίθρου ή Σώμα Συνοριοφυλακής Στρατού ή Σώμα Δασοφυλακής (ή όπως θέλετε) εντός του Ελληνικού Στρατού για την πραγματική φύλαξη των χωριών της υπαίθρου και των συνόρων και τη δυναμική παρουσία Δυνάμεων Ασφαλείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας;
5. Με την εξαγγελθείσα από σας κατάργηση του Α' και Β' Σώματος Στρατού και την «εξοικονόμηση», όπως είπατε σε δηλώσεις σας, πολύτιμών πόρων, θα προβείτε και με ποιους τρόπους στην ΑΜΕΣΗ προστασία των χωριών και της υπαίθρου της Πατρίδας μας;


Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Γ.Γ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Kόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου