Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ετοιμάζουν σχέδιο για πρόωρες εκλογές - Αποφασισμένος ο Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Το κλείσιμο της ΕΡΤ φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να δείχνει αμετακίνητος από την απόφασή του και να είναι έτοιμος να ζητήσει ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να δει τις προθέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων του.

Μάλιστα, ήδη έχει σημάνει συναγερμός στο...
Μέγαρο Μαξίμου και σε συναντήσεις που πραγματοποιούνται διαρκώς έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο μάλιστα σαν σενάριο συγκεντρώνει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό. Στη διάθεση του Μαξίμου υπάρχουν στοιχεία και δημοσκοπήσεις που τοποθετούν τη Νέα Δημοκρατία στο 34% στην χειρότερη περίπτωση, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Με βάση αυτά τα στοιχεία το Μαξίμου λοιπόν είναι έτοιμο ακόμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του, όπως έκανε και στην περίπτωση με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.

Για αυτή την απόφαση πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως οι δύο πολιτικοί άντρες δεν σκοπεύουν να τραβήξουν το σχοινί και θα προτείνουν μία συμβιβαστική λύση προς τον Σαμαρά, αλλά αυτή δεν θα γίνει δεκτή όπως διαμηνύουν κύκλοι του Μαξίμου.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές του κόμματος πώς το κόμμα του δεν θέλει τις εκλογές, αλλά διεμήνυσε πως δεν τις φοβάται κιόλας.

Ήδη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απάντησαν στην μονομερή απόφαση Σαμαρά με Πρόταση Νόμου με την οποία ζητούν να μην κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου