Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΙΚΑ: Απέλυσαν τον κόσμο, περίσσεψαν τα προβλήματα


Συναντήσεις του βουλευτή Χρ. Μαντά με τους 12 υπαλλήλους του ΙΚΑ – Μεγάλες οι συνέπειες στην υπηρεσία από την απόλυση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς συναντήθηκε το με τους 12 πρόσφατα απολυμένους του ΙΚΑ Ιωαννίνων και τους ενημέρωσε για την ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επαναπρόσληψη των 450 πανελλαδικά απολυμένων της...
κατηγορίας 9Κ και της ταυτόχρονης δικαίωσης των επιτυχόντων της κατηγορίας 8Κ.
Ενημερώθηκαν επίσης για την επικείμενη επανακατάθεση της τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την πρόσληψη των επιτυχόντων και των δύο κατηγοριών .
Τη Δευτέρα ο Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε διαδοχικά την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ Ιωαννίνων καθώς και το Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ. Στην Διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κ.Γκαραλέα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και εντοπίζονται στην έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τηλεφωνικών γραμμών (υπάρχουν μόνο δύο) και επικοινωνίας με τη κεντρική Διοίκηση, στην έλλειψη οργανογράμματος παρά τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ, στη συνεχή αλλαγή των κανονισμών πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα και καθυστέρηση καταβολών στους ασφαλισμένους.
Στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ ο Χρήστος Μαντάς συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Γρηγορίου, με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα του οργανισμού. Ο Διευθυντής και οι συνδικαλιστές τόνισαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις απολύσεις των 12 εργαζομένων του ΙΚΑ σε μία εποχή που οι απαιτήσεις αυξάνονται ολοένα, όταν η περιοχή κάλυψης είναι ολόκληρη η Ήπειρος, η Λευκάδα, η περιοχή Ακτίου-Βόνιτσας και μερικές αρμοδιότητες της Κέρκυρας. Συνέπεια της συνεχούς υποστελέχωσης είναι η καθυστέρηση της εκκαθάρισης φακέλων συνταξιοδότησης(που ήδη αγγίζει το ένα έτος), η αδυναμία ελέγχων, η κατάργηση και συγχώνευση παραρτημάτων στην περιφέρεια καθώς και η λειτουργία του ΚΕΠΑ(Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) που δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην καταβολή συντάξεων αναπηρίας και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αναπήρων.
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ.Μαντάς δήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις μονάδες Υγείας και Ασφάλισης, υποσχέθηκε την παραπομπή των οξυμένων προβλημάτων του ΕΟΠΠΥ και του ΙΚΑ Ιωαννίνων σε άμεσο κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι στην εποχή της μεγάλης μνημονιακής κρίσης η υποστελέχωση των μονάδων Υγείας και Ασφάλισης επιβαρύνουν την καθημερινότητα και τη ζωή των χιλιάδων ασφαλισμένων και παρόχων Υγείας.
Γράψε λάθος
Να σημειώσουμε επιπλέον, ότι η απόλυση των υπαλλήλων του ΙΚΑ δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα σε αυτούς και τις οικογένειές τους λόγω αυτής της «γκρίζας» ζώνης στις οποίες τους τοποθετεί το κράτος με τις παλινωδίες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούν να μπουν σε ταμείο ανεργίας αφού θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε να έχουν αυτόματα ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη όπως γίνεται με τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Στην ουσία, οι 500 περίπου αυτοί υπάλληλοι που έμαθαν την απόλυσή τους μέσω e-mail, θεωρείται ότι δεν ήταν ποτέ εργαζόμενοι. Γράψε λάθος λέει το κράτος και ησυχάζει.
Γι’ αυτό και μόνο με νέο νόμο μπορούν να δουλέψουν ξανά.
Από τα Πρωινά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου