photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα για τον Ηπειρωτικό Αμπελώνα και τον Οινικό Τουρισμό


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου η Περιφέρεια Ηπείρου, με θέμα «Ηπειρωτικός Αμπελώνας και Οινικός Τουρισμός».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι με χαιρετισμούς από τον....
Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα, τον Διευθυντή της «’Ηπειρος ΑΕ» ΓεράσιμοΠαπαηλία και δημάρχους από τις ιταλικές πόλεις Guagnanο και Cellino San Marco, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:
12.30-12.50: Παρουσίαση του Έργου WINE-NET στην Ήπειρο 
Ηλίας Μάνης, Διδάκτωρ Αμπελουργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης, Υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου.
12.50-13.10: Παρουσίαση του Έργου WINE-NET στην Απουλία 
Alessandra Miccoli, Διδάκτωρ Τεχνολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Udine, Επιστημονική Σύμβουλος του Δήμου Guagnano & Cellino San Marco.
13.10-13.30: Από την Παραγωγή Αμπελοοινικών Προϊόντων στην Παροχή Οινοτουριστικών Εμπειριών: Η Περίπτωση της Ελλάδας
Μαρία Αλεμπάκη, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας.
14.00-14.20: Κρασί και Πολιτισμός
Γεωργία Κιτσάκη, Ιστορικός Αρχαιολόγος MSc (Κοινωνική Λαογραφία), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ.
14.20-14.40: Γηγενείς Οινοποιήσιμες Ποικιλίες της Ηπείρου
Ελισάβετ Μπουλούμπαση, Γεωπόνος MSc (Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εργαστηριακή Συνεργάτιδα στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας.
14.20-15.00: Μουσείο Αμπέλου και Οίνου της Ηπείρου
Κυριακή Ουδατζή, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc (Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων), Διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων» (ακρωνύμιο: WINE-NET).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου