Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Πρέβεζα: Με επιτυχία η χειμερινή Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δ. Ελλάδας και Ηπείρου


c_400_225_16185078_0___images_stories_sports_orivasia1.jpgΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24-2-2013 με μεγάλη επιτυχία στο χωριό Σκιαδάς της Πρέβεζας η καθιερωμένη Χειμερινή Συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 120 άτομα παρά τις όχι και τόσο καλές καιρικές συνθήκες.
Οι ορειβάτες περπάτησαν στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη....
δεξαμενή του χωριού και αγναντεύοντας από ψηλά τον Αχέροντα ποταμό και τα βουνά του Σουλίου απέναντι, έφθασαν όλοι στον Προφήτη Ηλία.
Έκαναν στάση για ξεκούραση και οι περισσότεροι συνέχισαν, παρά τον πολύ δυνατό αέρα, για την κορυφή «Μπαλτανέσι», από όπου αγνάντεψαν τον Τόμαρο, την Ζαρκόραχη, τα χωριά Παπαδάτες, το Ριζοβούνι, το Θεσπρωτικό με τον κάμπο του, τον Αμβρακικό και το μάτι να χάνεται σε Αιτωλ/νία, Λευκάδα, Κέρκυρα…
Με την επιστροφή στο χωριό ακολούθησε γλέντι και φαγοπότι με παραδοσιακή φασολάδα.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:
"Μετά και από αυτή την ορειβασία με την συνάντηση των ορειβατικών συλλόγων αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει πιο απολαυστική και ζωογόνα δραστηριότητα για να εξερευνήσουμε έναν τόπο, από το να βάλουμε τα «πόδια ..εμπρός».
Με τα πόδια μπορούμε και να μυρίσουμε και να αγγίξουμε και να γευθούμε όλα όσα βλέπουμε. Ακόμα και να ξεφορτωθούμε τις σκέψεις και τα προβλήματα που μας βασανίζουν. Επιστροφή στις βασικές αξίες της ζωής, επιστροφή στο περπάτημα όχι σαν αναγκαστική δραστηριότητα, αλλά σαν αναψυχή, σαν μια μορφή καθαρής ενέργειας που δεν καταναλώνεις, αλλά δέχεσαι απλόχερα με όλες σου τις αισθήσεις."
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ. Ροπόκης Βαγγέλης και Κακιούζης Χαράλαμπος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκιαδά Σπύρος Λώλης.
firmani.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου