Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

48ωρη απεργία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές-Συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

c_400_225_16185078_0___images_stories_ergasia_poeota.jpgΤη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π»» κλπ. που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 εκφράζει με δελτίο τύπου η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
Το δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει ως εξής: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, όπως τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κ.Δ.Α.Π.», που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε μία περίοδο που η κοινωνία ολόκληρη έχει «γονατίσει» από τις πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στους περίπου 5.000 εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν :
1.Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.
2.Άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
3.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιπο πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.
4.Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου