Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανάστατοι στο Νησί…. Άδειασαν νύχτα αργυροχείο κι έγιναν άφαντοι

«Ήταν οι κόποι μιας ζωής... Η σκληρή δουλειά τριάντα πέντε χρόνων...». Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κοσμημάτων στο Νησί δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως η επιχείρησή του λεηλατήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι άγνωστοι που χτύπησαν στη διάρκεια της νύχτας γνώριζαν πολύ καλά το χώρο... Γνώριζαν επίσης και την αξία των κοσμημάτων. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αφαίρεσαν από τις βιτρίνες κάθε τι ασημένιο κι άφησαν πίσω τους μόνο κοσμήματα απομίμησης.
Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.
Οι δράστες χτύπησαν νύχτα. Εκτιμάται μετά τη μία τα μεσάνυχτα καθώς μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτά γειτονικά καταστήματα και δεν είχε παρατηρηθεί καμία ύποπτη κίνηση. Οι άγνωστοι κινήθηκαν με ταχύτητα. Έσπασαν την πόρτα του αργυροχοείου, έβγαλαν εκτός λειτουργίας την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στον εσωτερικό χώρο κι από κει και πέρα άρχισαν να αδειάζουν τις βιτρίνες.

Τη μία μετά την άλλη. «Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και τι έπαιρναν. Μας είχαν διαβασμένους. Το γνώριζαν το μαγαζί. Ίσως να είχαν έρθει ως τουρίστες, ως πελάτες...» σημειώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Οι άγνωστοι πιθανόν να χρησιμοποίησαν μία από τις βάρκες που δένουν ακριβώς απέναντι, στην περιοχή της Δραμπάτοβας οι κάτοικοι του Νησιού. Άλλωστε νυχτερινές ώρες δεν υπάρχει άλλος δρόμος και τρόπος διαφυγής από το Νησί.
Η αστυνομία ερευνά πολύ προσεκτικά την υπόθεση αυτή, αναζητώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.
Οι κάτοικοι στο Νησί είναι στην κυριολεξία ανάστατοι καθώς για πρώτη φορά γίνονται μάρτυρες μιας τέτοιας διάστασης κλοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου