photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συντονισμός για τις πυρκαγιές χωρίς ελικόπτερο φέτος στα Γιάννενα


Με στόχο το συντονισμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Επίσης συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ.  Ι. Καραμπίνας, Π. Κολόκας και Οδ. Πότσης, καθώς......
και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης.

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στο Νομό Ιωαννίνων το 2011 καταγράφηκαν 800 πυρκαγιές. «Αυτές οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες. Εκεί χρειαζόμαστε όλοι. Αν όλοι δουλέψουμε όπως πέρυσι, εγώ δεν φοβάμαι τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καχριμάνης εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Το ελικόπτερο Έρικσον ήρθε στην περιοχή μας, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Η συμβολή του ήταν καίρια, ειδικά στις πυρκαγιές στο Σταυράκι και τα Μάρμαρα. Αλλά αν και οι άλλες υπηρεσίες δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο και τις προσπάθειες του πρώην Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, κ. Χρ. Σταυρόπουλου.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία των φορέων κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην προσφορά του κ. Χρ. Σταυρόπουλου.

Τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου απασχόλησε ακόμη η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Ηπείρου με εναέρια μέσα, και ειδικότερα με το ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Όπως υπογράμμισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δυνατότητα στάθμευσης του ελικοπτέρου Έρικσον στην περιοχή, πλην των δύο αεροσκαφών τύπου Καναντέρ.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, της VIIIης Μεραρχίας, της 5ης ΕΜΑΚ, του Δασαρχείου και των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ακόμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.», του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.


www.epirusonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου