Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παρελθόν για την Ήπειρο τα Κέντρα Νεοσύλλεκτων



Κλείνουν στα Γιάννενα και την Άρτα για μείωση του κόστους
Παρελθόν θα αποτελέσουν για την Ήπειρο τα Κέντρα Νεοσύλλεκτων σε Γιάννενα και Άρτα (Υγειονομικού), στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Νέας Δομής Δυνάμεων από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).
Σύμφωνα με το «Βήμα»......

από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα για τον Στρατό Ξηράς η ηγεσία του ΓΕΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11.
Στόχος είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλληλη επισήμανση του κόστους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσιμο και τη συγχώνευση πολλών εξ αυτών (όπως π.χ των Μονάδων Επιστρατεύσεως).
Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ' επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαίτερα στον Έβρο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρελθόν θα αποτελέσουν επίσης τα Κέντρα Νεοσύλλεκτων των Γιαννιτσών, των Γρεβενών (που είναι μεν καλοδιατηρημένο, αλλά μικρό), καθώς και του Άργους Ορεστικού.
Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την παραμονή των ΚΕΝ σε Μεσολόγγι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο (σσ. είναι του Μηχανικού), Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι.
Την επιλογή πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεκτιμώντας και άλλα κριτήρια όπως κοινωνικά, γεωγραφικά κλπ.


www.proinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου