photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χρ. Βούζας: Επικίνδυνος και ανεπαρκής ο Ρογκότης…

    Με σχετική καθυστέρηση έπειτα από τρεις εβδομάδες έντονων αντιπαραθέσεων για το θέμα της πρώην Παιδόπολης, στη δημόσια συζήτηση και στον… «καυγά» ανάμεσα στους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας, παρενέβη με ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Χρυσόστομου Βούζα.
    Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας για να αποκαλυφθούν το μέγεθος και οι συνέπειες για το Δήμο Ζίτσας της ανερμάτιστης και επικίνδυνης για τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του, πολιτικής που ασκεί ο Δήμαρχος Δημ. Ρογκότης.
    Ένας μήνας από...
τη στιγμή που κι εμείς πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη συμφωνία (!) του κ. Ρογκότη με τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, να διεκδικηθούν από αυτές, οι εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης για την φιλοξενία αστέγων.
    Μία πολιτική ωστόσο που πέραν της πρόκλησης που περιέχει, είναι και βαθιά προσωπική στρατηγική και επιδίωξη, κάτι που αποδεικνύεται από τον τρόπο χειρισμού του θέματος.
    Η «Συμμαχία Πολιτών» έχοντας βαθιά επίγνωση και των κοινωνικών συνθηκών και ραγδαία αυξανόμενων προς το χειρότερο, αναγκών της κοινωνίας ολόκληρου του λεκανοπεδίου και όχι μόνο του Δήμου Ζίτσας, δεν τάσσεται απέναντι στην προοπτική δημιουργίας συνθηκών, που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα προσφέρουν ανακούφιση σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
    Αυτό όμως μπορεί και πρέπει να προέλθει μέσα από διαλογική συζήτηση με τους συναρμόδιους φορείς και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε η όποια διεκδίκηση να γίνει από κοινού, αφού ο στόχος είναι κοινός.
    Στην περίπτωση ωστόσο του Δήμου Ζίτσας, αποδείχθηκε ότι ο κ. Ρογκότης, θέλησε να «μασκαρευτεί» πολύ νωρίτερα από την Αποκριά και ανέλαβε την ευθύνη με προσωπικές επαφές, να συμφωνήσει και στο πλαίσιο διεκδίκησης και στο περιεχόμενο, με τις προθέσεις του Δήμου Ιωαννιτών.
    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, αφού εξέθεσε όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους συμβούλους της παράταξής του, που όπως και όλοι εμείς, δε γνώριζαν το παραμικρό, για τις παρασκηνιακές του κινήσεις και συμφωνίες, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τις προτάσεις μας που ήταν και παραμένουν οι εξής:
    Καμία εκ των προτέρων συμφωνία, με κανέναν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Συμφωνία για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα επεξεργαστεί την πρότασή μας, για τη διεκδίκηση παραχώρησης του συνόλου των εγκαταστάσεων από το υπουργείο Υγείας στο Δήμο Ζίτσας.
    Έναρξη συζήτησης από μηδενική βάση, χωρίς τις προσωπικές και υπόγειες συμφωνίες του κ. Ρογκότη, με τον Δήμο Ιωαννιτών, ώστε να εξετάσουμε από κοινού τις ανάγκες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
    Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, ότι ο κ. Ρογκότης δε μπορεί να συμφωνήσει ούτε με τον εαυτό του, καθώς σε νέες δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως δεν κάνει πίσω σε όσα – ο ίδιος προσωπικά και εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου – έχει συμφωνήσει με το Δήμο Ιωαννιτών!
    Εάν δεν πρόκειται για μία ακόμη οβιδιακή μεταμόρφωση του κ. Ρογκότη, που άλλα συμφωνεί, άλλα δηλώνει, άλλα αποφασίζει και άλλα εφαρμόζει, αγνοώντας τον κυρίαρχο ρόλο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τότε πρόκειται για την πιο τρανή απόδειξη, ότι ο ίδιος είναι επικίνδυνος και ανεπαρκής για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου Ζίτσας.
    Ως εκ τούτου, η «Συμμαχία Πολιτών» δηλώνει, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα «στημένο παιχνίδι», επομένως, αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από την διαπαραταξιακή (διακοσμητική όπως φαίνεται για τον κ. Ρογκότη) επιτροπή, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας». 


πηγη: zitsagate.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου