photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμος Ιωαννιτών για τα έξοδα παράστασης

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε έξοδα παράστασης αιρετών, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δηλώνει τα εξής:
Αποτελεί πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ορισμού εξόδων παράστασης στους αιρετούς που διοικούν νομικά πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών, όπου εκ του νόμου προβλέπεται  το σχετικό κονδύλιο.
 Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδες ζήτημα αξιοπρέπειας για την αυτοδιοίκηση, να μπορεί ο κάθε αιρετός που αφιερώνει πολλές ώρες από το χρόνο του, τη δουλειά του, τη ζωή του, να καλύπτει τα έξοδα που απαιτεί η θέση για την οποία εργάζεται. Δεν μιλάμε για υπέρογκες αμοιβές αλλά για τα στοιχειώδη έξοδα παράστασης.
Με το ισχύον καθεστώς στους ΟΤΑ σήμερα, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε έναν καφέ να προσφέρει στον επισκέπτη του γραφείου του ο πρόεδρος ενός οργανισμού του Δήμου, αν δεν τον πληρώσει από την τσέπη του.
Θεωρούμε επίσης ότι έχουν όλοι δικαίωμα να αναλαμβάνουν θέση ευθύνης σε ένα Δήμο. Ελεύθεροι επαγγελματίες, χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, άνεργοι, άνθρωποι που «κόβουν» χρόνο από την επαγγελματική τους δραστηριότητα με την οποία βιοπορίζονται. Διαφορετικά η αυτοδιοίκηση θα ήταν υπόθεση για τους «έχοντες και κατέχοντες».
Θεωρούμε ότι υποβιβάζει την αυτοδιοίκηση και αποτελεί χαρακτηριστικό λαϊκισμού, η επιχειρηματολογία περί του ότι ο αιρετός που αναλαμβάνει θέση ευθύνης και που ούτως ή άλλως προσφέρει στο Δήμο το χρόνο του, θα πρέπει  να χρηματοδοτεί παράλληλα και τις ανάγκες της θέσης του ή να αναγκάζεται να λειτουργεί σε καθεστώς μιζέριας.
epirusonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου