photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Ιωαννιτών - Αποτροπιασμός για τη θανάτωση των κουταβιών

135988875.jpgTον αποτροπιασμό της για τη βάναυση κακοποίηση της σκυλίτσας και τη θανάτωση των κουταβιών στην περιοχή της Λεμονιάς εκφράζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών. «Όχι μόνο το ίδιο το περιστατικό αλλά και ο τρόπος «εκτέλεσης του» προκαλεί φρίκη. Είναι αδιανόητο και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει «άνθρωπος-οι» που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα ζώο. Αποδεικνύουμε, δυστυχώς, ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το χειρότερο ζώο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή και ζητά από την Αστυνομία να διερευνήσει με τη μέγιστη προσοχή το συμβάν και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να φτάσει στον ή στους δράστες.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, σημειώνεται πως αυτό που προσπαθεί να κάνει δια του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Χαράλαμπου Μπρέχα, είναι να προχωρήσει μια σειρά ενεργειών που θα βελτιώνουν τις συνθήκες στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων, αλλά και να δημιουργήσει και νέους χώρους για να αυξήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ζώων.
«Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ευαισθησίες απέναντι στα ζώα. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που τα αντιμετωπίζουν ως παροδικό «παιχνίδι» που το εγκαταλείπουμε όταν το βαρεθούμε. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες, απάνθρωπες συμπεριφορές, σαν κι αυτή της Λεμονιάς.  Όμως αισθανόμαστε ότι αυτό μας προσβάλει όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
  



epirusena

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου