photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Για την συνεστίαση με ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ το 2014 - Του Βαγγέλη Γράβου

Αναβαθμισμένη απ’ όλες τις απόψεις η φετινή εκδήλωση τις συνεστίασης με Μανιταρόσουπα, στο χωριό μας, χάριν στις άοκνες προσπάθειες των μελών του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων.
Πρωτ΄ απ όλα, η άψογη οργάνωση και η δραστήρια και ακούραστη συμμετοχή των μελών του συλλόγου, ειδικότερα των γυναικών που παρασκεύασαν τα εδέσματα και τα γλυκίσματα που συνόδευσαν την Μανιταρόσουπα του chef μας Βαγγέλη Σιάσκα, συνέτειναν στο να ξετρελάνουν και φέτος όλους, όσους την γευτήκαμε. Και βέβαια, όπως κάθε χρόνο, η συλλογή των μανιταριών έγινε από τον Κώστα Τσακτσίρα και κάποιους «μαθητευόμενους», συνεχιστές της γνώσης και της εμπειρίας του, γιατί, τώρα που μας μικρύνανε το καλάθι της νοικοκυράς με τα συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου, αυξάνεται η αναγκαιότητα να γνωρίσουμε τα ωφέλημα αγαθά που απλόχερα η φύση μας προσφέρει για να επιβιώνουμε.
Από την άλλη, η επιλογή διοργάνωσης της συνεστίασης στο υπέροχο κτίριο του Σχολείου μας, προέκυψε από την επιθυμία μας να αναδειχθεί στους επισκέπτες το πανέμορφο αυτό κτίριο, με τους μεγάλους, άνετους και λειτουργικούς χώρους, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του με το πευκοδάσος του Άη Νικόλα.
Όμως, ο βασικότερος λόγος επιλογής του κτιρίου του Σχολείου μας για την εκδήλωση, ήταν για να πιάσουν, επιτέλους, τόπο τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την συντήρησή του, με την συνέχιση της αξιοποίησής του που ξεκίνησε η Αδελφότητά μας, όταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, πραγματοποίησε εκεί την έκθεση έργων ζωγραφικής από καλλιτέχνες του χωριού μας, ελπίζοντας να αποτελέσουν αυτές οι εκδηλώσεις την αρχή του τέλους της εγκατάλειψης, του παραμελησμού και, εν τέλει, της καταστροφής του αξιόλογου αυτού κτιρίου, όπου από το 1932 μεταλαμπαδεύονταν η γνώση και η μόρφωση σε προγόνους μας, σε πολλούς από μας και, ελπίζουμε και σε επόμενες γενιές.
Όλες αυτές οι προετοιμασίες και η οργάνωση της συνεστίασης με την Μανιταρόσουπα, με τη δραστήρια και κοπιαστική δουλειά των μελών του συλλόγου μας, τις προσφορές χωριανών και φίλων, αλλά ιδιαίτερα της Αδελφότητας του Εκκλησιοχωρίου που διέθεσε καρέκλες και τραπέζια, θα ήταν κενό γράμμα, χωρίς τη συμμετοχή των 150 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν και γεύτηκαν την Μανιταρόσουπα και τα άλλα σπιτίσια εδέσματα.
Από τη μεριά μας, εμείς καλοδεχτήκαμε όλους αυτούς, - μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Ηπείρου Χρήστο Παπαβρανούση, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας του Γενικού Χημείου του Κράτους στα Γιάννινα Τάσου Τσόγκα και του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ» - και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας, τα Κούρεντα.
Πολλές ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στα μέλη του Πολιτιστικού – Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων, που για ακόμη μια φορά έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία άλλη μια εκδήλωση με πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Κούρεντα 27-10-2014
Ο πρόεδρος
Του Π-ΟΣΚ
Βαγγέλης Γράβος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου