Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Πάνω από τρεις χιλιάδες φοιτητές διαγράφονται σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

AIONIOI FOIΞεπερνούν τις τρεις χιλιάδες οι φοιτητές και σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου και διαγράφονται από τις σχολές τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαγράφονται 2.745 φοιτητές.

Οι λιμνάζοντες, όπως χαρακτηρίζονται ανέρχονται στις 3.187 κι από αυτούς οι 442 μόνο συμμετέχουν τα τελευταία δύο χρόνια σε εξετάσεις ή οφείλουν μόνο πρακτική ή διπλωματική.
Στο ΤΕΙ Ηπείρου ο αριθμός των σπουδαστών που «λιμνάζει» φτάνει στους 466. Μόλις οι 110 έχουν ενεργό συμμετοχή τη τελευταία διετία ενώ οι υπόλοιποι 356 διαγράφονται.
Σύμφωνα με τα πλήρη κι επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο, οι περισσότερες διαγραφές φοιτητών θα γίνουν από τα Πανεπιστήμια, περίπου 129 χιλιάδες ενώ θα υπάρξει διαγραφή και άλλων 24 χιλιάδων περίπου από τα ΤΕΙ. Δηλαδή συνολικά παίρνουν οριστικό εισιτήριο εξόδου από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ λίγο πάνω από 15.000 αιώνιοι φοιτητές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρίτειου, των Καλών Τεχνών, Ιόνιου Πανεπιστήμιο) και της Γεωπονικής, ιδρύματα για τα οποία αναμένονται στοιχεία) υπάρχουν 139.175 λιμνάζοντες φοιτητές, θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους 10.167 φοιτητές.
Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 «λιμνάζοντες φοιτητές», θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους 13.359 φοιτητές.
Στο σύνολο των διαγραφόμενων φοιτητών των ΤΕΙ και αυτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους δεν υπολογίζονται οι φοιτητές του ΤΕΙ Στεράς Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία πόσοι εκ των 2.174 «λιμναζόντων» του συγκεκριμένου ιδρύματός έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους.
epiruspost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου