Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων σε συνεργασία  με αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο διακινητές, ένας 24χρονος ημεδαπός και ένας 51χρονος ομογενής, κατηγορούμενοι για μεταφορά δύο Αλβανών παράνομων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και διέφυγε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρεις από τους δράστες  αποβιβάστηκαν στην περιοχή Καρδαμίτσια και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί αλλά συνελήφθησαν ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στο Σταυράκι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι  δύο λαθρομετανάστες, (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών), είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα των διακινητών, με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα, έναντι χρηματικής αμοιβής (1.000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

http://allnews-epirus.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου