Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μεγαλειώδης συγκέντρωση - παρουσίαση ψηφοδελτίου του Μιχάλη Πλιακου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

P5070048Έγινε χτες το βράδυ η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού Έντιμη Πολιτεία του Μιχάλη Πλιάκου στην λεωφόρο Ελευθερίας στην Ελεούσας. Η παρουσίαση όμως μετατράπηκε σε μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση αφού πλήθος φίλων της παράταξης συνέρρευσε από όλη την περιοχή. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου που αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία σε όλη την Ελεούσα. Παραθέτουμε πιο κάτω το πρόγραμμα που εκφώνησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Πάντως η προεκλογική εκστατικά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Μιχάλης Πλιάκος "σπίτι-σπίτι, χωριό- χωριό".
Αναλυτικά όλη η ομιλία:...


Συνδημότισσες, συνδημότες Φίλες και φίλοι,
Να που είμαστε σήμερα όλοι εδώ.
Γελάστηκαν εκείνοι που πίστευαν ότι θα αποτρέψουν την κάθοδό μας στις εκλογές Εκείνοι που μας διέβαλλαν, μας συκοφαντούσαν.P5070051
Όλοι εμείς είμαστε εδώ. Έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Για τη νίκη στις εκλογές στις 18 Μαΐου. Για ένα καλύτερο μέλλον του Δήμου Ζίτσας.
Γνωρίζω και γνωρίζετε τι αντιμετωπίσαμε για να δημιουργήσουμε την Έντιμη Πολιτεία.
Δεν πτοηθήκαμε. Αντίθετα οι δυσκολίες, οι επιθέσεις, τα χτυπήματα κάτω από — μέση. μας χαλύβδωσαν. Μας έκαναν πιο δυνατούς.
Και έτοιμους να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με νοοτροπίες του χθες.
Μας κατηγόρησαν ακόμη και για τον τίτλο της παράταξής μας.
Εμείς, μέσα από αυτόν, συστηνόμαστε. Καταθέτουμε τις αρχές μας για το αύριο
Τις αρχές, τις οποίες θα τηρούμε απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτέμβρη, μόλις αναλάβουμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Δήμου Ζίτσας.
Αρχές που συνοψίζονται στο τετράπτυχο: Ευσυνειδησία, ηθική, ειλικρίνεια, τιμιότητα.
Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στην καθημερινότητα, στη ζωή, στην πολιτική συμπεριφορά μας, τίποτε δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, προς όφελος των δημοτών μας.
Σήμερα, δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, είναι ξεκάθαρο σε όλους τους δημότες Ζίτσας, ότι ο Δήμος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα.
Να αλλάξει νοοτροπία. Να αποκτήσει προγραμματισμό και όραμα Να αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα προγραμματική περίοδο.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που επιτάσσουν οι καιροί. Έχει χάσει τη δυναμική της, έχασε και την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο νυν Δήμαρχος αποχώρησε νωρίς από τη διεκδίκηση της επανεκλογής του. Προτίμησε τη φυγή πριν τη λαϊκή αποδοκιμασία.
Το βάρος αυτό, το μεταβίβασε σε έναν από τους πιστούς του συνεργάτες. Συνυπεύθυνο και συνοδοιπόρο για 3,5 χρόνια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Σήμερα υπόσχεται τα πάντα στους πάντες...
Γιατί όμως δεν έκανε όσα σήμερα υπόσχεται ως κορυφαίο μέλος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Ρογκότη; Ποιες προτάσεις έκανε: Δεν τον άκουσε ο αρχηγός του: Δεν ήταν εφαρμόσιμες; Ή μήπως δεν έκανε καμία:
3,5 χρόνια ήταν η φωνή του Δημάρχου. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια Ταυτίστηκε απόλυτα με τον κ. Ρογκότη που ξέφυγε της λαϊκής ετυμηγορίας.
Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς σήμερα. Το έλεγαν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Το έλεγε, μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη και ένας από πλέον σφοδρούς επικριτές και πολέμιους της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Βλέτσας.
Βέβαια τέσσερις μήνες μετά. συνεργάτες του πρώην δημάρχου Πασσαρώνως συστεγάζονται με τον αποτυχημένο Αντιδήμαρχο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής
Προφανώς κάτι τους ενώνει. Το υποπτευόμαστε:
Δικές τους όμως οι επιλογές, δικό τους και το πρόβλημα
Ας αφήσουν όμως στην άκρη την καπηλεία κομμάτων και συνεταιριστικών οργανώσεων.
Μια μικρή ομάδα αρκετά κέρδισε, αρκετά επωφελήθηκε από αυτά. Οι υπόλοιποι εσείς όλοι, ήσασταν απλοί παρατηρητές.
Αυτή η ομάδα σήμερα δεν θέλει να χάσει -α προνόμια. Υπονομεύει κάθε νέα δύναμη που φοβάται ότι θα τους στερήσει την εξουσία.
Τους έμαθε όμως καλά πια η κοινωνία της Ζίτσας Για αυτό κι εμείς είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι συνυποψήφιοι στις εκλογές της 18ης Μαΐου Που δεν έχουν ταυτιστεί με την αποτυχημένη δημοτική αρχή των Ρογκότη- Γαρδίκου
Που δεν έχουν ευθύνες για την εγκατάλειψη και την ερήμωση των χωριών του δήμου Για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων. Για την έλλειψη σχεδιασμού γ ι την ανάπτυξη.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με όλους αυτούς Διαφέρουμε όμως.
Διαφέρουμε σε σημαντικά ζητήματα.
Γνωρίζουμε ότι η παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα, τους ξάφνιασε, τους ενόχλησε, τους οδήγησε και σε λανθασμένες κινήσεις.
Εμείς θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους δημότες Ζίτσας.
Για αυτό δεν ακολουθούμε τακτική προσωπικών επιθέσεων παραπληροφόρησης και απαξίωσης των συνδημοτών μας ανθυποψηφίων.
Γιατί εμείς αισθανόμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας.
Γνωρίζουμε ότι είμαστε η δύναμη εκείνη που, με την ψήφο των δημοτών, θα κληθεί να διοικήσει από την 1η Σεπτέμβρη το Δήμο.
Θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Πρόγραμμα βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής. Πρόγραμμα μελετημένο στη βάση των δυνατοτήτων του Δήμου μας.
Πρόγραμμα που στοχεύει:
Στη βελτίωση του οδικού δικτύου, με βάση τις ανάγκες και όχι τις μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις.
Στον εκσυγχρονισμό - επέκταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης, αξιοποιώντας το νέο ΕΣΠΑ, ώστε όλοι οι δημότες μας να έχουν ανέσεις και παράλληλα να προστατεύεται το περιβάλλον.
Στην προώθηση της ανακύκλωσης, και άρα της ωφέλειας των δημοτών μας από τον περιορισμό των δημοτικών τελών καθαριότητας.
Στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των δημοτικών και σχολικών κτιρίων.
Στον έλεγχο της ποιότητας των νερών.
Ο Δήμος μας, είναι ένας αγροτικός Δήμος άρα η αγροτική ανάπτυξη, είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Για αυτό δημιουργούμε:
Γραφείο Υποστήριξης Αγροτικής παραγωγής με ειδικό συνεργάτη.
Στηρίζουμε την προώθηση της συμβολαιακής καλλιέργειας
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την πιστοποίηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων.
Εκπονούμε διαχειριστικές μελέτες για την αξιοποίηση του δασικού πλούτου.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προβολή μνημείων και αξιοθέατων το Δήμου μας. Δημιουργούμε δίκτυο μεταξύ των Δημοτικών Πινακοθηκών Ζίτσας Μετσόβου, Ιωαννίνων.
Διαμορφώνουμε αθλητικούς χώρους για υπαίθριες εναλλακτικές δραστηριότητες στον Καλαμά
Ενισχύουμε τις πολιτιστικές δράσεις. Ιδρύουμε Μουσείο και Θεματικό πάρκο Εθνικών Ευεργετών.
Συστήνουμε Οργανισμό Νεολαίας και άθλησης.
Ενισχύουμε κοινωνικές δομές, όπως το Δημοτικό Παντοπωλείο.
Ιδρύουμε νέες όπως Δημοτικό Φαρμακείο Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Στηρίζουμε το Βοήθεια στο Σπίτι.
Θέτουμε τις βάσεις για εφαρμογή της τηλεϊατρικής, επιβραβεύουμε τους αριστούχους μαθητές.
Σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ θα αναζητήσουμε τρόπους βελτίωσης της συγκοινωνίας, την οποία θα συμπληρώσουμε με τα λεωφορεία του Δήμου.
Στηρίζουμε τη δημιουργία επιχειρήσεων. Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ιδρύουμε γραφείο διασύνδεσης της Βιομηχανικής Περιοχής με το Δήμο.
Πρέπει όμως να πούμε και μια πικρή αλήθεια: Η έδρα του Δήμου, η Ελεούσα μεγαλώνει. Παραμένει όμως χωρίς ταυτότητα. Χωρίς πλατεία, χωρίς ένα πολυχώρο που να μπορεί στεγάσει συλλόγους, να φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού.
Αυτό κατάφεραν οι νυν και οι πρώην.
Από την 1η Σεπτεμβρίου βάζουμε μπροστά για να γίνει η Ελεούσα σύγχρονη πόλη. Όπως της ταιριάζει, όπως της αρμόζει.
Για όλα αυτά θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους τομείς . Θα αναβαθμίσουμε τα Τοπικά Συμβούλια, για να πάψουν να είναι διακοσμητικά.
Δεσμευόμαστε για ένα Δήμο που θα σέβεται τους Δημότες. Που δεν θα τους διαχωρίζει ανάλογα με την εκλογική συμπεριφορά και το κοινωνικό τους προφίλ.
Δεσμευόμαστε για μια Δημοτική Αρχή που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, με ορθολογική διαχείριση των πόρων, με νομιμότητα, που θα σκύβει με ενδιαφέρον στα μεγάλα, αλλά και τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Συνδημότισσες, συνδημότες Συνυποψήφιες, συνυποψήφιοι.
Μέρα με την ημέρα, η δυναμική της παράταξής μας. μεγαλώνει. Γίνεται ορμητική.
Κι αυτό τους φοβίζει. Αναζητούν μέσα και τρόπους να τη σταματήσουν. Να βάλουν εμπόδια, ψεύτικα διλήμματα στους δημότες.
Ορισμένοι βρήκαν καταφύγιο στη λάσπη. Ακόμη και στη λυματολάσπη.
Το ζήτημα είναι σοβαρό Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, εμείς δεν κάνουμε καμία έκπτωση.
Γνώμονας για μας είναι το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό απαιτεί ενημέρωση.
Όμως η υποκρισία έχει και όρια.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ο λαλίστατος Δήμαρχος, αντί ψύχραιμα, έντιμα καθαρά, να θέσει το θέμα στις σωστές του διαστάσεις το χρησιμοποίησε για να πλήξει εμένα, την παράταξή μας.
Εγώ δεν είμαι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δεν είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και όσες φορές παραβρέθηκα σε αυτό λόγος δεν μου δόθηκε.
Ε, παρ' όλα αυτά εγώ έγινα στόχος. Παραπληροφόρησαν και τους δημότες, ότι η μονάδα προορίζεται να γίνει στο γήπεδο Ελεούσας Η αλήθεια, είναι άλλη όμως προτείνεται για χωράφι, δίπλα από το Βιολογικό Ιωαννίνων, στο Πέραμα
Αν όντως το πρόβλημα ήταν η μονάδα και όχι εγώ, τότε το θέμα ήταν απλό: θα καλούσαν τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ. τον επενδυτή να τους εξηγήσει τι σχεδιάζει.
Αν θεωρούσαν ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα έπρεπε να λάβει υπόψη της την απόφαση του Δήμου, δεν θα έπρεπε ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπός του, ή ακόμη και ο κ. Γαρδίκος να παρασιτεί και να ζητήσει αναβολή;
Αλήθεια μπορεί να μας πει η Δημοτική Αρχή πότε συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου; Μην περιμένετε απάντηση: Ποτέ και για κανένα θέμα. Ούτε καν για τη μονάδα λυματολάσπης.
Να τελειώσει λοιπόν το συγκεκριμένο παραμύθι: Εμείς σεβόμαστε τους πολίτες, σεβόμαστε και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και αν δεν συμμετέχουμε σε αυτό
Όταν ξαναέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε όλα εκείνα που δεν έκανε μέχρι σήμερα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς ο κ. Ρογκότης, έχει μετατραπεί σε κομματάρχη του κ. Γαρδίκου. Βλέπει ότι έρχεται η ώρα της κρίσης και ο έλεγχος των πεπραγμένων του και τον πιάνει πανικός.
Τον καλούμε όμως να αναλογιστεί το αξίωμά του. Και να παραμείνει δήμαρχος όλων των δημοτών στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές.
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές
θέλω να σας ευχαριστήσω για την απόφασή σας, να συμπορευτείτε με την «Έντιμη Πολιτεία» σε έναν αγώνα δύσκολο μεν. όμορφο δε. Γιατί ο στόχος είναι ευγενικός. Είναι ανθρώπινος και δημιουργικός.
Να λύσουμε προβλήματα, να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης, να συμβάλλουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Τις 10 ημέρες που απομένουν για τις εκλογές πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας, σπίτι-σπίτι, χωριό το χωριό. Εμείς τα μόνα που έχουμε να αντιπαρατάξουμε είναι η αλήθεια και τα επιχειρήματά μας.
Θα αντιμετωπίσετε και δυσκολίες.
Αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύσει.
Αυτό εκπνέει αισιοδοξία.
Είναι ένδειξη της νίκης που έρχεται την οποία βλέπουν και προσπαθούν να σταματήσουν οι αντίπαλοί μας.
Καλόν αγώνα και με τη νίκη.
P5070055   P5070072
 P5070078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου