Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Ιωαννίνων;

maximos papagiannisΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Epirusepress.grαπό την Ιερά σύνοδο, επικρατέστερος για την θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων είναι ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος θεωρείται από ίδιο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο πλέον καταλληλότερος για τη θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Ποιος είναι όμως ο π. Μάξιμος Παπαγιάνης;...


Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Ελληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

epirusepress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου