Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών

3598156477Συνελήφθησαν στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από  την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος Αλβανός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής. Επίσης, κατά τον έλεγχο,  προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη...

χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας,  στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 52χρονος Αλβανός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 24χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών  και  στη βάση Schengen.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.
epirusepress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου