Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μετά τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής ασφαλή αποτελέσματα

Έτοιμα είναι όλα στο υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογικές αναμετρήσεις σε επίπεδα δήμων και περιφερειών την Κυριακή, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται περίπου στις 10:30 με 11:00 το βράδυ.
AEKLOGES 14Εφέτος θα υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση των αποτελεσμάτων σε σχέση με το 2010, εξαιτίας της αύξησης κατά 10% των υποψηφίων και της μείωσης κατά 10% των εκλογικών τμημάτων, που σημαίνει ότι κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει περισσότερους ψηφοφόρους.

Για μια ακόμη χρονιά εφέτος, η μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων θα γίνει με τη μέθοδο συστήματος ασφαλούς μετάδοσης SRT, δηλαδή με την αποστολή των αποτελεσμάτων μέσω γραπτών μηνημάτων από τα ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχουν μοιραστεί σε δικαστικούς αντιπροσώπους, στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που έχει αναλάβει και εφέτος τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων...
Μιχάλη Καριοτογλου, εφέτος θα μοιραστούν 4.900 συσκευές στους δικαστικούς αντιπροσώπους στις 13 περιφέρειες και τους 5 μεγάλους δήμους, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, του Ηρακλείου Κρήτης και της Πάτρας.
Με βάση την παρουσίαση που έγινε από τους υπεύθυνους της εταιρίας, όσοι βίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα μόλις καταχωρίζονται στο σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες του Διαδικτύου με καθυστέρηση 5 λεπτών.
Επιπλέον, όσοι βρίσκονται στο υπουργείο θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα και στο τελευταίο εκλογικό κέντρο, ενώ για πρώτη φορά θα παρακολουθούν και τα ντέρμπι μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου, αλλά και μεταξύ δεύτερου και τρίτου.
Μία ακόμη καινοτομία για εφέτος αφορά στη δυνατότητα των πολιτών να μπορούν να παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων από το κινητό τους τηλέφωνο, καθώς η Singular Logic φρόντισε ώστε η web εφαρμογή που υπάρχει στην σελίδα του υπουργείου Eσωτερικών να γίνει πιο φιλική στις οθόνες αφής των tablets και των smart phones.

epirusepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου