photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο νόμος για τα κατοικίδια




Μεγάλες αλλαγές για τα κατοικίδια και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, φέρνει ο νόμος του ΥΑΑ και Τροφίμων που ψηφίστηκε τις 27 Φεβρουάριου. Ένας νόμος που πέρασε χωρίς καμία αντίδραση από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία.
Ένας νόμος που χτυπάει τους κυνηγούς που κατέχουν σκυλιά. Ένας νόμος, που θα μας κόψει το κυνήγι. Αλλά, απ’ τπν άλλη κάθομαι και σκέφτομαι... «μήπως μερικοί, μέσα από την κυνηγετική οικογένεια, τον ήθελαν κιόλας ;» Διαβάστε μερικά που μας αφορούν σαν κυνηγούς κι ο καθένας ας σκεφτεί, ότι θέλει. (Τα κυνηγετικά σκυλιά, ανήκουν στους σκύλους συντροφιάς)....

1.      Ο κάθε κάτοχος σκύλου συντροφιάς πρέπει να έχει δελτίο κατοχής σκύλου με όλα τα εμβόλια και τον αριθμό του τσιπ, τα οποία είναι καταχωρημένα σε βάση δεδομένων. Κάθε μεταβολή των στοιχείων, πρέπει να δηλώνονται στον κτηνίατρο και στη βάση δεδομένων.
2.     Η σήμανση γίνεται υποχρεωτική, ακόμη και στα τσοπανόσκυλα.
3.      Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής και ενός θηλυκού ζώου αναπαραγωγής, ακόμη και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων.
4.   Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων με κομμένη την ουρά ή τ’ αφτιά.
5.   Είναι πολύ αυστηρά τα πρόστιμα για περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης και απόλυσης σκύλων. Δείτε μερικά κύρια πρόστιμα.
5.        Απουσία αντιλυσσικού εμβολιασμού και μη τοποθέτηση της κονκάρδας, καθώς και παράλειψη καθαρισμού του χώρου διαμονής του σκύλου από τα περιττώματα, 100 ευρώ.
6.         Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, 300 ευρώ.
7.        Αν δεν έχεις ενημερωμένο και θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, 300 ευρώ.
4.    Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, 300 ευρώ. (Τα σκυλόκουτα)
8.    Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα, 300 ευρώ.
Σκυλιά σε βαρέλια και σε χώρους με περιττώματα, καθώς και σκυλιά που δεν έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο, 500 ευρώ.
10. Αν εκτρέφεις έστω και ένα σκύλο θηλυκό, χωρίς άδεια εκτροφής, 1000 ευρώ για το καθένα.
1 Δόθηκε πενταετής μεταβατική περίοδος για τα σκυλιά με κομμένη ουρά. Πέρα από εκεί, στον κάτοχο ακρωτηριασμένου σκύλου θα επιβάλλεται πρόστιμο, 1000 ευρώ.
12. Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος, 5.000 ευρώ για το καθένα. Εννοεί τις εκθέσεις μορφολογίας και τους αγώνες; Ή τα παζάρια....
“3. Για κακοποίηση, βασανισμό και εμπορία μέσω διαδικτύου, 30.000 ευρώ για το καθένα και για κάθε περίπτωση.
Μετά απ’ αυτά που διαβάσατε παραπάνω και σίγουρα θα τα συζητήσετε με τους φίλους σας, δε νομίζετε ότι το κυνήγι κυνηγιέται από παντού και σύντομα αρκετοί από εμάς θα γίνουμε ψαράδες; Αν δεν το προστιμάρουν κι αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου