photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

500 νέα δένδρα στους δρόμους και τις πλατείες των Ιωαννίνων


Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού προχώρησαν σε δενδροφύτευση στην Πλατεία Χατζή παρουσία του Δημάρχου Φ. Φίλιου
Επίκεντρο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας όπως έχει οριστεί η 21η Μαρτίου αποτέλεσε για το Δήμο Ιωαννιτών η Πλατεία Χατζή.
Το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνδρομή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 18ου Δημοτικού προχώρησε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση σε μία πλατεία, η εικόνα της οποίας άλλαξε εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες με παρεμβάσεις που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση και σε ουσιαστικό αλλά και σε αισθητικό επίπεδο.
Παρών στη διαδικασία της δενδροφύτευσης ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος που αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια του Τμήματος Πρασίνου τα τελευταία χρόνια για τη συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου ειδικά στον αστικό ιστό.
Με την ευκαιρία αυτή ζήτησε από τους πολίτες να αγαπούν και να φροντίζουν το πράσινο και καυτηρίασε βανδαλισμούς που διαπιστώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο...
Δήμαρχος, την τριετία 2011-2013 τα συνεργεία του Δήμου φύτεψαν 250 δέντρα, 100 θάμνους και χιλιάδες εποχικά φυτά και λουλούδια.
Το 2014 φυτεύθηκαν μέχρι στιγμής 84 δέντρα, 200 δέντρα προβλέπεται να φυτευθούν στους πεζοδρόμους –ορισμένα φυτεύθηκαν ήδη- και 20 μεγάλα δέντρα φυτεύθηκαν μετά από δωρεές.
Συντηρήθηκαν τα πάρκα, οι νησίδες και οι κήποι του Δήμου κι όλων των δημοτικών κτιρίων.
Έχουν τοποθετηθεί αυτόματα συστήματα ποτίσματος και έχουν συντηρηθεί όλα τα παλιά συστήματα.
Τα είδη είναι κυρίως τίλια, μουριές, κουτσουπιές, έλατα, πλατάνια, λιγούστρα, πυράκανθα, σφεντάμια και δαφνοκέρασα.
Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού με τη διευθύντρια Κατερίνα Μπόνια να αναφέρεται και σε άλλες περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου