photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

48ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό παρών στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».
 Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της:
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο ψευτοδιαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η συμφωνία στην ουσία των νέων βάρβαρων μέτρων (ομαδικές απολύσεις, λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ) είναι δεδομένη αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να φανούν διαφωνίες στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων-«φωτιά» και «αγκάθια» στη…διαπραγμάτευση».
Η Κυβέρνηση κρατάει στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή (!) απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις της Τρόικα για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου (νέα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών).
Όσον αφορά τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τις οποίες η Κυβέρνηση πασχίζει, με...
διαρροές στον τύπο, να δείξει πως είναι αντίθετη, οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μόλις πριν 4 ημέρες στη Βουλή, δείχνουν με σαφήνεια ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. «Ως το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό.
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
epirusepress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου