Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Άρχισαν από χθες οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και ήδη επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα, καθώς εντοπίστηκαν... 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, συνολικά πραγματοποιήθηκαν χθες έλεγχοι σε 102 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν τα 29 άτομα που δεν ήταν δηλωμένα.

«Μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για... περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Περί τους 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν την Κυριακή σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά, επίσης, ως ενθαρρυντικό γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από ταυτόχρονη σημαντική αύξηση των επίσημων αναγγελιών πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το «καρδιογράφημα» της αγοράς ερ¬γασίας, υποδηλώνοντας έτσι τη μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις εργασίας μέσω της συμμόρφωσης των εργοδοτών.
voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου