Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το Γιαχνί του 2013 στα Κούρεντα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και αυτή η εκδήλωση του Π-ΟΣΚ, την Κυριακή 22-9-13. Η όρεξη για έμπρακτη συλλογική συνεισφορά των μελών του συλλόγου, σε συνδυασμό με την γαστρονομική όρεξη που μας άνοιξε η μαγειρική του Chef μας Βαγγέλη Σιάσκα με το αχνιστό Γιαχνί, αλλά και η πλούσια ποικιλία των σπιτικών εδεσμάτων που προσέφεραν οι νοικοκυρές του χωριού μας, συμβάλανε στο να περάσουμε πέντε - έξι ευχάριστες ώρες στην πλατεία του χωριού με κουβεντούλες και τραγούδια, όλοι μια παρέα οι εξήντα περίπου χωριανοί και φίλοι που ανταποκριθήκαμε στο ανοιχτό κάλεσμα του συλλόγου μας.
Ευχάριστη και η εμφάνιση της...
Στάθως, της Ανθούλας και του Κώστα από τη Γουριάνιστα, που με τις πληθωρικές πίτες τους συμπλήρωσαν το γεύμα και την παρέα.
Η πρακτική δουλειά των μελών του συλλόγου, η προσφορά των εδεσμάτων και η οικονομική ενίσχυση από τους παρευρισκόμενους προς τον σύλλογο, μας αναγκάζει να ανεβάσουμε τον πήχη, για την διοργάνωση, τον επόμενο μήνα της "Μανιταρόσουπας", μιάς και το κάλεσμα, όπως πάντα, θα είναι ανοιχτό και, αυτή τη φορά απευθύνεται, όχι μόνο σ’ όλους τους χωριανούς, αλλά και σε φίλους και γνωστούς.
Θα πρέπει λοιπόν, πιο συστηματικά και με καλύτερη οργάνωση να ενημερώνουμε και να προσκαλούμε όλους τους χωριανούς και φίλους για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου, ώστε να ελαχιστοποιούνται πιθανές δυσανασχετήσεις και παρεξηγήσεις.
Πρόθεσή μας είναι, μαζί με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων, των Απόκρεω, του Πάσχα, και του Καλοκαιριού, να καθιερωθούν και οι... μέρες για την Μανιταρόσουπα και το Γιαχνί.
Θετική απήχηση πάντως, είχε και η σκέψη για την οργάνωση συλλογής και διάθεσης προϊόντων που παράγονται στο χωριό μας κατ’ αρχήν, όπως κρεατικά, γαλακτοκομικά, κηπευτικά, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι, όσπρια κ.ά., ώστε, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, να στηριχθούν οι παραγωγοί μας, αλλά και να ωφεληθούμε όλοι από τα ντόπια, φρέσκα και φθηνά τρόφιμα.
Προς το παρών, να ετοιμαζόμαστε για την Μανιταρόσουπα του 2013.
Κούρεντα 23-9-13 Ο πρόεδρος του Π-ΟΣΚ
πηγη: posk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου