photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επιχείρηση- σκούπα σε αγροτικές περιοχές, δέκα συλλήψεις και πολλές προσαγωγές

GLYKH OPLAΤο κυνήγι που έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων, συμπεριλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο αγροικιών αλλά και των Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Άλλωστε η Αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες πως στην περίπτωση που οι Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς τη συνέργεια κάποιων. Ανάλογη δε ήταν η κατάσταση και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου κινήθηκαν πριν φτάσουν στην Ήπειρο.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στην προσαγωγή αλλά και τη σύλληψη ημεδαπών και αλλοδαπών, καθώς οι ...
μεν πρώτοι τους απασχολούν παράνομα οι δε δεύτεροι έχουν εισέλθει και παραμένουν παράνομα στη χώρα.
Επισήμως από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο σε αγροτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δέκα άτομα (τέσσερις ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έχουν γίνει και δεκάδες προσαγωγές από τις οποίες όμως δεν προέκυψε κάποιο σημαντικό στοιχείο.
Αναλυτικότερα κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν :
• 53χρονος ημεδαπός στο Γκρίμποβο Ιωαννινων, διότι απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες σε στάνη, έναν 25χρονο Αλβανό, ο οποίος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.
• 45χρονος ημεδαπός στα Κούρεντα Ιωαννίνων, ο οποίος , ως ιδιοκτήτης στάνης, απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, χωρίς αυτός να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα.
• 48χρονος ημεδαπός στο Βουτσαρά Ιωαννίνων, ο οποίος σε στάνη απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες 22χρονο Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
• 45χρονη ημεδαπή στην Ελαταριά Θεσπρωτίας, η οποία απασχολούσε παράνομα έναν 39χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε μονάδα εκτροφής βοοειδών, διευκολύνοντας έτσι την παραμονή του στη χώρα.
• δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 47 ετών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι οποίοι δούλευαν παράνομα ως βοσκοί αιγοπροβάτων σε στάνη, ιδιοκτησίας 78χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου