Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αρωματικά φυτά - Δυναμικές καλλιέργειες στα Κούρεντα

Ακούμε τα τελευταία χρόνια ότι τι μέλλον της πατρίδα μας βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, ότι οι αγρότες αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Γι' αυτό το λόγο διεξάγονται συνέδρια, ημερίδες, όπως συνέβη και στο δήμο μας, ημερίδα με θέμα τα αρωματικά φυτά και τις δυναμικές καλλιέργειες. Όλα αυτά όμως μένουν μόνο στα λόγια των πολιτικών και αποσκοπούν μόνο στην προβολή από το γνωστό δίλεπτο των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το χωριό μας πάντα ανοιχτό στις νέες ιδέες και στις καινοτόμες προτάσεις, αγκάλιασε με θέρμη την προσπάθεια της κ. Αθανασίας Καλογερίδη για καλλιέργεια...
αρωματικών φυτών και συγκεκριμένα του φυτού Φακελωτή. Η φακελωτή είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική και την αρωματοποιεία. Χρησιμοποιείται ευρέως στον Καναδά και στην Κίνα όπου είναι πάρα πολύ διαδεδομένη  η χρήση της.
Η κ. Καλογερίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά και είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην Ελλάδα και άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Φέτος χωρίς να πάρει βοήθεια από κάποιον φορέα, και εγκατέστησε την καλλιέργεια φακελωτής σε αγρό που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον κ. Σπύρο Δημαρά, πάντα υπό την καθοδήγηση και τις σοφές συμβουλές του Δασολόγου - Βοτανολόγου κ. Κωνσταντίνου Τσακτσίρα.
Η καλλιέργεια βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική μορφή και αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα διπλασιαστεί η καλλιεργούμενη έκταση.
Η κ. Καλογερίδη δραστηριοποιείται επίσης στην μελισσοκομεία με παραγωγή βιολογικού μελιού, γύρης και Βασιλικού πολτού. Για περισσότερες πληροφορίες - παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6946170284                 
   
(Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες) 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου