Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βλέτσας κατά Βούζα


 
Η Ώρα της Ζίτσας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ανεπίτρεπτο αναληθές «κατόπιν ενεργειών μου» περασμένης κοπής, από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών ” του κ. Χρυσ. Βούζα.

ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ «ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ» ΕΝΩ Ο κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!!!

Αφορά την αντιμετώπιση των φθορών στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας.



Είμαστε υποχρεωμένοι ως παράταξη να διαμαρτυρηθούμε δημόσια για την παλαιοκομματική προσπάθεια του κ. Βούζα και της παράταξής του να «καπηλευτούν» πολιτικά έργο της Περιφέρειας Ηπείρου ότι δήθεν γίνεται «κατόπιν ενεργειών του». Πρόκειται για την...
αποκατάσταση - αντιμετώπιση των φθορών στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, που αφορά τους συνδημότες μας των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μολοσσών.

Η πραγματικότητα είναι ότι ήδη από τις 30 Αυγούστου 2012 η Περιφέρεια Ηπείρου με την 24/956/30-08-2012 απόφασή της έκανε τη διακήρυξη του έργου αυτού, στις 9 Οκτωβρίου 2012 έγινε η δημοπρασία του (προϋπολογισμός 100.000 € με έκπτωση 58%), στις 2 Νοεμβρίου 2012 εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και στις 14 Ιανουαρίου 2013 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο (προθεσμία για την εκτέλεση 120 ημέρες). Όλα αυτά προκύπτουν επίσημα από την Περιφέρεια Ηπείρου (Δι@ύγεια ΑΔΑ: ΒΕΦΧ7Λ9-ΓΙ3, http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΦΧ7Λ9-ΓΙ3).

Το ανεπίτρεπτο και αναληθές παλαιοκομματικό «κατόπιν ενεργειών μου» του κ. Βούζα έχει ως εξής: Σύμφωνα τόσο με δημοσίευση στην παραταξιακή εφημερίδα του κ. Βούζα (σελ. 19), όσο και με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαΐου 2013, ο κ. Βούζας ανακριβώς και αναληθώς ισχυρίστηκε ότι  στις αρχές Μαΐου 2013 «κανείς μέχρι σήμερα δε νοιάστηκε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας» και αμέσως μετά «Η Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της με αντιπροσωπεία προέδρων των τοπικών συμβουλίων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να διαθέσει 100.000 € για την άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων του δρόμου», ενώ ο κ. Καχριμάνης ήδη το είχε αναθέσει προ μηνών, εκθέτοντας βέβαια τον κ. Βούζα που έσπευσε “μεταχρονολογημένα να δρέψει δάφνες”!!!

Είναι προφανές ότι οι πολιτικές μάχες πρέπει να δίδονται μεταξύ των παρατάξεων στηριζόμενες σε στοιχεία ειλικρίνειας και πραγματικότητας. Δεν κατανοούμε προς τι η ανακοίνωση του κ. Βούζα περί «δήθεν» δέσμευσης προς τον ίδιο του κ. Περιφερειάρχη, όταν στις αρχές Μαΐου 2013 που συναντήθηκε, ήδη ο κ. Καχριμάνης –έχοντας ξεκινήσει από τον Αύγουστο 2012 τη διαδικασία- είχε υπογράψει από 14/1/2013 ακόμη και τη σύμβαση με τον εργολάβο. Ασφαλώς περιμένουμε ο κ. Βούζας να διορθώσει το λάθος του αυτό.

Παραθέτουμε το τμήμα της εφημερίδας του κ. Βούζα με το σχετικό απόσπασμα: http://s18.postimg.org/6ki38e26x/image.jpg




Ο επικεφαλής

ΣΑΚΗΣ ΒΛΕΤΣΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας







Υ.Γ. Παραθέτουμε και

α) το link της Δι@ύγειας όπου αναρτήθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΦΧ7Λ9-ΓΙ3

γ) το ακριβές απόσπασμα (απομαγνητοφωνημένα πρακτικά) από την σχετική τοποθέτηση του κ. Βούζα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαΐου 2013: «κ. Βούζας Χρυσόστομος: Για ένα δευτερόλεπτο. Απλά κύριε δήμαρχε να σας ενημερώσω ότι πριν από δέκα μέρες με πρωτοβουλία της ΄΄Συμμαχίας Πολιτών΄΄ με οχτώ προέδρους που έχουν σχέση με την περιοχή όπου διέρχεται η παλιά Ε.Ο. συναντήσαμε τον κύριο περιφερειάρχη για το θέμα μόνο και μόνο της παλαιάς Ε.Ο. Μας διαβεβαίωσε ότι πέρασε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από αναμόρφωση 100.000,00Ευρώ για τη συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου