photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Ώρα της Ζίτσας. Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορεινή χάραξη της “Ιόνιας Οδού” μέσα στα όρια του Δήμου Ζίτσας
Μετά το Καλλικράτη ο ενιαίος πλέον Δήμος Ζίτσας υιοθέτησε την θέση και την μελέτη του πρώην Δήμου Πασσαρώνος για ορεινή χάραξη και πλέον υπάρχει ομόφωνη στάση του Δήμου. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε τα έτη 2005 – 2006. Από το 2007 μέχρι το 2010 δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο αφού οι πρώην Δήμοι Εκάλης και Ζίτσας δεν συμφωνούσαν.
Αυτό που ζητάμε είναι να πείσουμε με το διάλογο ότι η πρόταση μας πρέπει να μελετηθεί, αφού είναι οικονομικότερη, συντομότερη και το κυριότερο δεν καθυστερεί το έργο.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα....
οι κ.κ. Ρογκότης, Βλέτσας και Βούζας. αναφέρθηκαν στο θέμα της ορεινής χάραξης της “Ιόνιας Οδού” μέσα στα όρια του Δήμου Ζίτσας.
Όπως είπε ο κ. Βλέτσας  η χάραξη της Ιόνιας Οδού από Πεδινή μέχρι Κακαβιά πέρασε από 3 στάδια. και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε τα έτη 2005 – 2006. Τότε όπως τόνισε «ο Δήμος Ιωαννιτών (ο κ. Γκόντας) μετά από τη διαμάχη του με τον κ. Σουφλιά έβγαλε τη χάραξη εκτός Ιωαννίνων και το Υπουργείο την έκανε μόνο εκεί ορεινή  μέχρι τη Ζωοδόχο. Όλη η υπόλοιπη χάραξη παρέμεινε πεδινή μέσα στον κάμπο της Λαψίστας στο Δήμο Πασσαρώνος»
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι από το 2007 μέχρι το 2010 δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο αφού οι πρώην Δήμοι Εκάλης και Ζίτσας δεν συμφωνούσαν. «Το δεύτερο στάδιο είναι από το 2007 μέχρι αρχές του 2010.  Τότε ο πρώην Δήμος Πασσαρώνος  επανέφερε το θέμα της ορεινής χάραξης, ζητώντας να φύγει από τα όριά του το πεδινό κομμάτι και να περάσει από τους πρώην Δήμους Ευρυμενών, Ζίτσας και Εκάλης».  Όμως τότε, όπως είπε ο κ. Βλέτσας δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο. Οι πρώην Δήμοι Εκάλης και Ζίτσας δεν συμφωνούσαν. Ενημερωτικά ως τότε Δήμαρχος Πασσαρώνος κλήθηκα μόνο σε μία και μοναδική (όλο κι όλο) σύσκεψη στο Φρόντζο το 2007 όπου μαζί με τον κ. Κατσάνο παραδώσαμε το σχέδιο της ορεινής χάραξης» και συνέχισε «Το 2008 σε συνέλευση στη Ζωοδόχο όπου παρευρέθηκε και ο κ. Καλογιάννης ζητήσαμε πάλι την ορεινή χάραξη, μάλιστα μαζί με το τότε τοπικό συμβούλιο ξαναδώσαμε το σχέδιο. Παρέμεινε όμως πάλι η πεδινή με μια μικρή αλλαγή τοπικής σημασίας. Να υπενθυμίσω ότι τότε εγώ ήμουν Δήμαρχος Πασσαρώνος και ο κ. Βούζας Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων»
Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας κ. Σάκης Βλέτσας είπε «Το τρίτο στάδιο είναι από το 2011 ως τώρα. Ο ενιαίος πλέον Δήμος Ζίτσας υιοθέτησε την θέση και την μελέτη του πρώην Δήμου Πασσαρώνος για ορεινή χάραξη και πλέον με τον Καλλικράτη υπάρχει ομόφωνη στάση του Δήμου. Αρχικά ο τότε υφυπουργός κ. Μαγκριώτης υποσχέθηκε ένα ποσό 300.000 € ώστε να γίνει η προμελέτη της ορεινής χάραξης. Το ίδιο ζητήσαμε από τον κ. Καλογιάννη γραπτά, όπως επίσης και μία συνάντηση μαζί του για να του εκφράσουμε τις απόψεις του Δήμου, συνάντηση που δεν έγινε. Και δεν είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό.» επισήμανε ο κ. Βλέτσας.
Και αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης δήλωσε «Τι θα του λέγαμε? Ότι η πεδινή χάραξη από Πεδινή μέχρι Κακαβιά, αν ξεκινήσει θα είναι μετά το 2018 (αφού ούτε στο ΕΣΠΑ μπαίνει, ούτε εθνικούς πόρους έχει η χώρα). Ας διατεθούν λοιπόν οι 300.000 € για να γίνει η προμελέτη της ορεινής μέσα στα όρια του Δήμου Ζίτσας. Και οικονομικότερη και συντομότερη θα προκύψει ενώ δεν θίγει άλλο Δήμο. Όταν υπάρχει οικονομία 15-20 εκ. € και έχουμε 5 τουλάχιστον χρόνια για να ξεκινήσει αλλά και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας το κάνεις. Αν στο μεταξύ το Υπουργείο βρει χρηματοδότηση νωρίτερα, ας κάνει την πεδινή χάραξη. Εμείς δε λέμε όχι στο έργο» επισήμανε ο κ. Βλέτσας. «Αυτό που ζητάμε είναι να πείσουμε με το διάλογο ότι η πρόταση μας πρέπει να μελετηθεί, αφού είναι οικονομικότερη, συντομότερη και το κυριότερο δεν καθυστερεί το έργο.»

                 28 – 5 – 2013
                Σάκης Βλέτσας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ζίτσας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου