photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Παραβίασαν τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου Ζίτσας!!!

Άγνωστος παραμένει ο δράστης και οι συνέπειες. 
    Σοβαρότατο θέμα παραβίασης των πληροφοριακών συστημάτων προέκυψε στο Δήμο Ζίτσας. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε κατά την χθεσινή (Πέμπτης 16/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε καμία απολύτως ενημέρωση από τον Δήμαρχο ή την αρμόδια αντιδήμαρχο.
    Σε όλους τους οργανωμένους δήμους τα πληροφοριακά συστήματα προστατεύονται με κωδικούς ασφαλείας κλπ. αφού περιέχουν όχι μόνο τα δημοτολόγια και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και όλα τα οικονομικά και ταμειακά στοιχεία, συναλλαγές κλπ δεδομένα.
Το πρόβλημα
    Δεν έγινε δημόσια γνωστό το βάθος της παραβίασης των...
υπολογιστών, ούτε αν αφορά μία, δύο ή περισσότερες υπηρεσίες. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν η παραβίαση αφορά ή όχι το ταμείο, αν αφορά ή όχι τα προσωπικά δεδομένα, αν αφορά ή όχι τους λογαριασμούς κλπ.
Οι ανησυχίες
    Είναι εύλογο οι δημότες να εκφράζουν ανησυχίες τόσο για το ποιος, πότε και γιατί τα παραβίασε, μία ή πολλές φορές, πότε άρχισε η παραβίαση και κυρίως για το αν η παραβίαση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Ζίτσας οφείλεται σε τυχόν προβλήματα που εντοπίστηκαν.
    Το θέμα έγινε γνωστό μόλις σήμερα, όταν στην πρόσκληση  για τη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Μαΐου της Οικονομικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Ενημερωθείτε», στην υποστήλη «Προσκλήσεις» και τέλος στην ανθυποστήλη «Οικονομικής Επιτροπής» της δημοτικής ιστοσελίδας, εντοπίστηκε ότι το 7ο θέμα είναι το : «7. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστου σχετικά με την παραβίαση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Ζίτσας», από όπου προκύπτει ότι ο Δήμος Ζίτσας προτίθεται να υποβάλλει μήνυση για το θέμα, καθώς επίσης και ότι ο δράστης δεν εντοπίστηκε.
Ασφαλώς όλοι αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.



Η πρόσκληση:






zitsagate.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου