Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εγκαινιάστηκε το δημοτικό παντοπωλείο στη Ζίτσα




Για να ανακουφίσει όσους έχουν ανάγκη

 Τα εγκαίνια του δημοτικού παντοπωλείου του δήμου Ζίτσας πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπόγειο του δημαρχείου στην Ελεούσα. Μία κίνηση που έρχεται να ανακουφίσει αρκετούς δημότες που έχουν ανάγκη.Ο δήμαρχος Ζίτσας, Δημήτρης Ρογκότης, με δηλώσεις του επισήμανε ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου σήμερα είναι αυτή που ανάγκασε τον δήμο να...
προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς όπως είπε και ο ίδιος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με συνδημότες του που ζουν στα όρια της φτώχιας και της ανέχειας.«Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να απαλύνουμε όσο μπορούμε τον πόνο των συνανθρώπων μας και γι' αυτό πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή. Από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που βοήθησαν όσο και όπως μπορούσαν», είπε ο κ. Ρογκότης.Το παντοπωλείο θα λειτουργεί καθημερινά προσφέροντας τρόφιμα που είτε αγοράστηκαν από τον δήμο είτε έχουν προσφερθεί από επιχειρήσεις σε αυτόν και σκοπός του είναι να συνδράμει τους δημότες που έχουν ανάγκη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν καταγράψει σε πρώτη φάση περίπου 100 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί ώστε να παραλάβουν δωρεάν τα τρόφιμα που επιθυμούν. Η λίστα φυσικά αυτή με τους δικαιούχους ενδέχεται να αλλάξει καθώς οι αιτήσεις θα αυξάνονται.Ο δήμος παράλληλα με την διαμόρφωση του χώρου του παντοπωλείου προχώρησε και στην εγκατάσταση και λειτουργία μιας αποθήκης υλικών αλλά και ενός σύγχρονου αρχείου όπου φυλάσσονται όλα τα έγγραφα του δήμου.«Στο χώρο αυτό που ήταν έτοιμος να γκρεμιστεί καταφέραμε και φτιάξαμε υποδομές που πιστεύω ότι αξίζουν στον Δήμο Ζίτσας και στους δημότες του να τις έχουν», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ασφυκτικός ο κλοιός από τους ελέγχους στους ΟΤΑ
Τέλος αναφέρθηκε και στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα για την διαφάνεια της διοίκησης στου ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι το γενικότερο συμπέρασμα ήταν πως ο τρόπος με τον οποίο ασκείται ο έλεγχος, από 11 διαφορετικές επιτροπές, στους δήμους έχει δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό που στην ουσία δεν αφήνει τους ΟΤΑ να λειτουργήσουν σωστά.«Θα πρέπει όλοι αυτοί οι φορείς και οι έλεγχοι να μπουν κάτω από ένα όργανο αν θέλουμε οι δήμοι να λειτουργούν σωστά. Αυτό νομίζω θα το συζητήσουμε και στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στα Γιάννινα ώστε να βρούμε ξανά τον ρόλο μας», είπε κλείνοντας ο κ. Ρογκότης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου