Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πόσα χρωστάει κάθε Ελληνας και κάθε Κύπριος στους δανειστές;


 Πόσα χρωστάει κάθε Ελληνας και κάθε Κύπριος στους δανειστές;Στα ποσά που κάθε Έλληνας και Κύπριος χρωστάει στους δανειστές αναφέρεται ο Economist, σε νέο δημοσίευμα του, με αφορμή το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο, το πέμπτο -όπως σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό- που παραχωρείται μέσα σε τρία χρόνια, για διάσωση χώρας που ανήκει στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Economist, τα 10 δισ. ή αλλιώς τα...
12.500 ευρώ ανά πολίτη, θεωρούνται χαμηλά ποσά σε σύγκριση με άλλες χώρες που εντάχθηκαν σε διαδικασία διάσωσης, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα δύο σχέδια διάσωσης της Ελλάδας ήταν συνολικά ύψους 246 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 110% του ΑΕΠ της χώρας, όμως το κυπριακό σχέδιο διάσωσης είναι το πρώτο που εφαρμόζει κούρεμα σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Σε γράφημά του ο Economist παρουσιάζει την κατ΄άτομο αναλογία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657, κάθε Ισπανός 2.170, κάθε Πορτογάλος 7.306, κάθε Ιρλανδός 14.989 και κάθε Κύπριος 12.500.
Τα παραπάνω ποσά προκύπτουν αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.
fetcher 19 Πόσα χρωστάει κάθε Ελληνας και κάθε Κύπριος στους δανειστές;troktiko
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου