Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ιδού η Ρόδος, κύριε Πρόεδρε…



    Με email που μας έστειλε ο κ. Βασ. Κίτσιος επώνυμος κάτοικος της Παλιουρής αναφέρεται στο μετά από τόσα χρόνια “άνοιγμα” του ιστορικού μοναστηριού που πρόσφατα ανακαινίστηκε. 
    Και τονίζει ότι η επισκεψιμότητά του «θα δώσει και μια ανάσα κίνησης και ζωής στην περιοχή», επισημαίνοντας το ότι είναι αυτονόητο πως μπορούν να γίνονται και γάμοι, βαφτίσεις κλπ. γιατί πάρα πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το ιστορικό μοναστήρι, αφού διαφορετικά είναι μισή δουλειά.
    Η επιστολή του συνδημότη:

    «Ιδού η Ρόδος, κύριε Πρόεδρε…..
Μπράβο κ. Κολιούση, αντιδήμαρχε, συγχαρητήρια κ. Σάκη Βλέτσα επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας !!!
Όχι δεν τρελάθηκα. Όταν επί τόσα χρόνια οι επισκέπτες της περιοχής μας, που όλοι μας τόσο τους θέλουμε, έβρισκαν κλειστό το μοναστήρι της Παλιουρής αποχωρώντας απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι και οι κάθε λογής Πρόεδροι …ροχάλιζαν από...
τον ύπνο το βαρύ, έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία ο κ. Βλέτσας, που από ότι φαίνεται είναι γνώστης των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες του Δήμου Ζίτσας, για να ξυπνήσει ο Δήμος Ζίτσας και οι …Προεδρέροι μαζί.
Και όχι μόνο για μία απλή επίσκεψη, αλλά θα πρέπει να μπορούν να γίνονται και μυστήρια (βαφτίσεις, εκκλησιασμοί κλπ). Δεν νοείται διαφορετικά ολοκληρωμένη παρέμβαση. Άλλωστε πολλοί, πάρα πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το ιστορικό μοναστήρι, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα δώσει και μια ανάσα κίνησης και ζωής στην περιοχή, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που η κρίση μαστίζει τους πάντες. Έγινε η αρχή και τώρα πλέον το μοναστήρι έστω θα ανοίγει για όποιους επιθυμούν να το επισκεφτούν.
Και προσαρμόζοντας στην περίπτωση τους στίχους του Goin Through, σας λέω:
Κύριοι πρόεδροι, παίρνω το θάρρος σήμερα αφού όλα τα προβλήματα είναι θέματα εφήμερα προκαταβολικά ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΑ έχω όνειρα σαν αυτά που κάποιοι ονομάζανε ανώνυμα, εγώ τους δίνω όνομα και δεν κάθομαι φρόνιμα, γιατί εγώ και εσείς διαφέρουμε στο φρόνιμα, ζητάω τα προβλεπόμενα δεν ζητιανεύω, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ!!!»

Βασίλειος Κίτσιος
Κάτοικος Παλιουρής Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου