photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πυροβολισμοί στα σύνορα, όπλα και χειροβομβίδες στα χέρια της αστυνομίας



ASTYNOMIKOI BOYNO
Πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλους κακοποιούς βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.
Τα δύο άτομα τράπηκαν σε φυγή και για να αποφύγουν τη σύλληψη άρχισαν να....
πυροβολούν προς την κατεύθυνση των αστυνομικών.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση κι ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση η οποία διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο το οποίο είχαν αφήσει πίσω τους τα δύο άγνωστα άτομα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όπλο Καλάσνικοφ με γεμιστήρα και τριάντα φυσίγγια, έτοιμο για χρήση, δύο χειροβομβίδες, δύο σακούλες με 123 φυσίγγια, μία γεμιστήρα με 32 φυσίγγια και δύο κατσαβίδια.
Εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως τα δύο άτομα που άφησαν πίσω τους τον οπλισμό σκόπευαν ή να εισάγουν όπλα στη χώρα ή λειτουργούσαν ως προπομποί άλλων οι οποίοι θα μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό που αποδεικνύει την επικινδυνότητα των ελέγχων στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνάμα δείχνει ότι τα κυκλώματα που δρουν είναι πολλές φορές αδίστακτα και με μεγάλη ευκολία στρέφουν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου