Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σταθερά στα μπλόκα οι αγρότες

Θεσσαλονίκη - Μπλόκο αγροτών στα πράσινα φανάρια - Αγρότες - Τρακτέρ
Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες και ετοιμάζονται να απαντήσουν στις κυβερνητικές προτάσεις με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, παρά το γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω παραχωρήσεων.
Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα συνεδριάσουν το μεσημέρι στα «Πράσινα Φανάρια» προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, όπως δήλωσαν μετά από συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία και του ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου και του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ο υπουργός μας άκουσε, λύσεις δεν έδωσε. Η πρόταση της συντονιστικής θα είναι να επιδιώξουμε συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα Χρήστος Τσιλιάς.
Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13.00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
Συλλαλητήριο διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο.
Το μπλόκο της Ημαθίας, όπου οι αγρότες παραμένουν για 17 ημέρες, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Στις Σέρρες, οι αγρότες, μετά από τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μπλόκα έχουν στήσει στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών – Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν προς τον Προμαχώνα και να κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Τέλος, σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Την Κυριακή οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου