Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Με θυσίες των παραγωγών θα αναπτυχθεί η ΔΩΔΩΝΗ; (Άρθρο αναγνώστη)



Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα με τους καινούριους στην μεγάλη Ηπειρώτισσα! Αν τώρα που είναι νεόφερτοι λένε καθαρά στους κτηνοτρόφους, ή μας φέρνετε το γάλα ή θα φέρουμε από τη Σαρδηνία, φανταστείτε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία όταν καθίσουν για τα καλά στις καρέκλες τους!
Στις περυσινές τιμές και όποιος θέλει, είναι η μόνιμη επωδός των εκπροσώπων της διοίκησης, ενώ για τα πριμ που δίνονταν με την εκκαθάριση της περιόδου τα προηγούμενα χρόνια ούτε....
συζήτηση!
Το ενδιαφέρον είναι ότι την ευθύνη για την άκαμπτη πολιτική έναντι των παραγωγών τη «φορτώνουν» στις Ενώσεις! Εμείς, λέει, θέλουμε να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να είμαστε πιο ελαστικοί στην τιμή της πρώτης ύλης, δεν αφήνουν όμως οι Ενώσεις που δεν έχουν λεφτό για να μπουν στην αύξηση!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι τσελιγκάδες έκαναν την καρδιά τους πέτρα και κάλεσαν σε συνάντηση τις διοικήσεις των Ενώσεων να δουν πώς θα χειριστούν τους καινούργιους νοικοκυραίους!
Αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι πως τα 22 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν, όπως λέγεται, οι νεόφερτοι για τη Δωδώνη, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τα 55 εκατ. ευρώ δάνεια, αντισταθμίζονται από 45 εκατ. ευρώ στοκ, 20 εκατ. ευρώ επιταγές πελατών, 16 εκατ. ευρώ τιμολόγηση προμηθευτών και 8 εκατ. ευρώ προκαταβολές προς τους κτηνοτρόφους.
Όσο μεγαλώνω, σημειωτέον χθες έκλεισα τα 50, τόσο βεβαιώνομαι πως πίσω από τα πετυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο και όχι μόνο, βρίσκονται οι πρωτοβουλίες και προσπάθειες κάποιων ιδιωτών που κινήθηκαν δραστήρια αδιαφορώντας για τη βοήθεια του κράτους.

Blogger!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου