Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος έρευνας από αέρος – φωτό του Βασίλη Χήτου από το σημείο του ατυχήματος

Ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τις πτήσεις που έκανε πάνω από απόκρημνες και δύσβατες χαράδρες στο όρος Τύμφη, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων και επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος.
Ο Βασίλης Χήτος μετέχει εθελοντικά με το ιδιωτικό του ελικόπτερο στην έρευνα για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας. Το ίδιο είχε πράξει και λίγους μήνες πριν όταν πετώντας τότε στην περιοχή της Παραμυθιάς εντόπισε νεκρό έναν ηλικιωμένο που είχε εξαφανιστεί και τον αναζητούσαν οι οικείοι του....


Η σημερινή αποστολή ήταν εξαιρετικά δύσκολη και η φωτογραφία που κατέγραψε στο σημείο που έγινε το ατύχημα, αποτυπώνει τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Κάτω από αυτές και με το στρες που δημιουργεί η επιχείρηση από μόνη της, καθώς πρόκειται για την αναζήτηση ενός νέου ανθρώπου σε σημεία όπου το χιόνι ξεπερνά ακόμη και τα τρία μέτρα, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της έρευνας και αναλύονται πλέον όλα τα στοιχεία και το φωτογραφικό υλικό.

Μοναδικός σύμμαχος ήταν σήμερα ο καλός καιρός, παρόλα αυτά, υπήρξαν στιγμές όπου ο έμπειρος χειριστής Βασίλης Χήτος κινδύνευσε πραγματικά.
Να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες δε εντοπίστηκε ίχνος του νεαρού ορειβάτη ούτε από το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που πέταξε στην περιοχή, ούτε όμως και από το ιδιωτικό που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και μετείχε χθες στην έρευνα.
Τις επόμενες ώρες, οι έρευνες θα επικεντρωθούν κοντά στο σημείο του ατυχήματος τόσο από τις δυνάμεις της τοπικής ΕΜΑΚ όσο και από ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες που έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου