Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αντιδήμαρχοι άμισθοι αλλά με μισθό! Χαριστική τροπολογία 10 εκατ. Ευρώ…

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα δίνεται πλήρης μισθός σε άλλους 500 αντιδημάρχους περίπου. 10 εκ. Ευρώ ετησίως η δαπάνη - όλες οι λεπτομέρειες.

    Ο Ν.4051/2012 (2ο μνημόνιο) στο άρθρο 3 πρόβλεψε το 40% περίπου των αντιδημάρχων να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ, πρακτικά δηλαδή αφορά κάπου 500 αντιδημάρχους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό το μέτρο ψηφίστηκε μαζί με τις περικοπές που ζητούσε η τρόικα σε μισθούς και συντάξεις, με τα χαράτσια κλπ.
    Τελικά φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα οι ισχυροί περνάνε πάντα το δικό τους σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που βλέπουν τις περικοπές και τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Έτσι μετά τους Βουλευτές σειρά πήραν οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι που κατάφεραν (ξημέρωμα πρωτοχρονιάς) όπως αποκαλύπτει το zitsagate να κρατήσουν τα προνόμιά τους - δηλαδή ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!
    Συγκεκριμένα με…
το τελευταίο ΦΕΚ του 2012 (!!!) με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256 Α΄ άρθρο 3) προβλέπεται το απίθανο! Όπως αναφέρεται «Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης» δηλαδή πλέον λαμβάνουν κανονικότα μισθό!!!
    Ασφαλώς πρόκειται για ένα θέμα που συνηθίζονταν ως τώρα στην Ελλάδα των θαυμάτων.  
    Άμισθοι επρόκειτο να είναι κατά την πρόβλεψη του Ν.4051/2012 από 1ης Ιανουαρίου 2013. Και 31 Δεκεμβρίου 2012 βγήκε ο μισθός με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
    Έμπειροι οικονομολόγοι εκτιμούν το δημοσιονομικό κόστος αυτής της χαριστικής ρύθμισης σε 10 περίπου εκατ. €, αφού στους 325 δήμους της χώρας (έχουν από δύο μέχρι και δώδεκα (!) αντιδημάρχους έκαστος) οι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι περίπου 700 και από αυτούς γύρω στους 500 είναι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού ή του ευρύτερου τομέα. Και με μικτή αντιμισθία της τάξης των 20.000 € ετησίως το κόστος προκύπτει στα 10 εκατ. Ευρώ.
Κοιτάξτε εδώ το χαριστικό άρθρο του ΦΕΚ 256






























ZitsaGate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου