photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνεταιρισμός για όλους τους παραγωγούς

Συνεταιρισμός για όλους τους παραγωγούς Εγκρίθηκε το Καταστατικό για τη μετατροπή της ΕΑΣΙ σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό
Υπό την «ομπρέλα» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων θα τεθούν όλοι οι παραγωγοί του Νομού, καθώς εγκρίθηκε και ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το Καταστατικό για τη μετατροπή της σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, τα ιδρυτικά μέλη ψήφισαν το νέο Καταστατικό για την συγχώνευση των....
πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών των μελών της Ένωσης, σύμφωνα με την νέες ρυθμίσεις του νόμου περί συνεταιρισμών.
Οι συνεταιρισμοί, πλέον, με βάση και τη «φιλοσοφία» του νόμου, θα πρέπει να εξυπηρετούν τους συνεταίρους τους και τα ζητήματά τους όπως εφόδια και απορρόφηση προϊόντων και όχι να έχουν εγγεγραμμένους που δεν καλλιεργούν.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί για τις διαδικασίες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να μη διαγραφούν από το «Μητρώο» και ακολουθηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκκαθάρισης, η τοπική Ένωση έχει ολοκληρώσει τα δύο πρώτα κρίσιμα βήματα για τη μετατροπή της σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό, με την πραγματοποίηση δύο Γενικών Συνελεύσεων και αναμένεται η έγκριση του Καταστατικού από το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων για την εκλογή νέας Διοίκησης.
Πάγιο αίτημα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, η μετατροπή σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, αποτελούσε πάγιο αίτημα των παραγωγών, καθώς θα είναι άμεση η συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων αλλά και στην εκλογή οργάνων.
Μάλιστα, όπως είπε, οι περισσότεροι συνεταιρισμοί του Νομού, είχαν αδρανήσει και με τη συγχώνευσή τους θα οργανωθούν, ώστε να συγκεντρώνονται, να τυποποιούνται και να προωθούνται τα αγροτικά προϊόντα των Ιωαννίνων υπό έναν κεντρικό Αγροτικό Συνεταιρισμό.
Εξάλλου, οι Συνεταιρισμοί θέλουν ομάδες παραγωγών, που να στηρίζονται στην παραγωγική διαδικασία και οι παραγωγοί να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους καθώς και στα εφόδια για την καλλιέργειά τους μέσα από την μαζική συμμετοχή και την δύναμη που τους δίνει ο Συνεταιρισμός.
Ο κ. Μπαλτογιάννης απηύθυνε δε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συνεταιριστούν συλλογικά.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε ότι το παλιό Δ.Σ. θα παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μετατροπή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων σε πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό και να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

www.ioannina24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου