Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθησαν bloggers στα Ιωάννινα


Στην επ` αυτοφώρω  σύλληψη ενός ατόμου και στον εντοπισμό ενός δεύτερου, οι οποίοι φαίνεται να σχετίζονται με τη λειτουργία γνωστού blog  στα Γιάννενα,  οδήγησε- σύμφωνα με πληροφορίες- η καταγγελία του Βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου ότι τα  τελευταία δύο χρόνια ήταν μόνιμος στόχος  ψευδών και πάντως υβριστικών ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων επειδή αρνούνταν να ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις τους.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, με τα δημοσιεύματα της τελευταίας διετίας ανά χείρας, αποτάθηκε στον Εισαγγελέα και αυτός ανάθεσε την υπόθεση στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Έτσι τη Δευτέρα το πρωί -χωρίς καν να ενημερωθούν οι  τοπικές αρχές – κλιμάκιο της Υπηρεσίας έφτασε στα Γιάννενα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες  εισήλθε στο σπίτι ενός εκ των δύο εμπλεκομένων, όπου και εντόπισε και κατάσχεσε αποδεικτικά στοιχεία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τον οποίο ταυτοποιούν με το συγκεκριμένο  blog.     
Ο συλληφθείς που- σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- ταυτοποιήθηκε ως βασικός διαχειριστής του blog, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.  Ο δεύτερος,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδέχτηκε μεν ότι είχε μια μορφή συνεργασίας με τον ιστότοπο, αλλά όχι ουσιαστική συμμετοχή στην επιλογή των δημοσιευμάτων και, προς το παρόν, αφέθηκε ελεύθερος…    
Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον των «αφανών»  ιδιοκτητών του συγκεκριμένου blog είχαν γίνει στο παρελθόν αρκετές παρεμφερείς καταγγελίες από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και εν γένει  δημόσια πρόσωπα. Ωστόσο μέχρι σήμερα επειδή οι ίδιοι επισήμως αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση δεν είχε καταστεί δυνατόν να υπάρξει ταυτοποίηση, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση η  Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των αναρτήσεων έφτασε στην περιοχή των… Σεισμοπλήκτων στα Γιάννενα.

www.ioanninapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου