Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άδεια τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων το Πάσχα



ioannina panoramaΗ κρίση και η διαρκώς αυξανόμενη τιμή της βενζίνης «χτυπάει» και τον τουρισμό της Ηπείρου, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Η πληρότητα των ξενοδοχείων στα Ιωάννινα για τις ημέρες του Πάσχα δεν ξεπερνάει το 25%, παρά την μείωση των τιμολογίων, στην οποία προχώρησαν οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό τόνισε στο ioanninapress.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος.
Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, που διαθέτουν εστιατόρια και παρέχουν πακέτα προσφορών διαμονής- φαγητού. Εκεί σύμφωνα με τον κ. Βλάχο η πληρότητα φτάνει και το 100%.
Οι τιμές των δωματίων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι σημαντικά μειωμένες. Ενδεικτικά....
για τα δίκλινα δωμάτια, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, οι τιμές κυμαίνονται από 30 – 60 ευρώ με πρωϊνό.
«Χάθηκε το εισόδημά μας» είπε στο ioanninapress.gr o Κώστας Βλάχος, τονίζοντας ότι η απώλεια εισοδήματος για τον κλάδο φθάνει το 35% σε σχέση με πέρυσι για να προσθέσει πως και η περασμένη χρονιά ήταν εξίσου κακή για τον κλάδο με την τουριστική κίνηση και τότε να είναι εξίσου μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέραν της κρίσης ο κ. Βλάχος αποδίδει τη μειωμένη κίνηση και στις απεργίες των ναυτεργατών και στην τιμή της Βενζίνης.
«Δεν είναι εύκολος προορισμός η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες, λόγω των απεργιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.ioanninapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου